Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua mamei, sărbătorită pe 5 mai în România

ro

05 May, 2024 08:46 1333 Marime text
Foto: PexelsLa data de 5 mai 2024 este sărbătorită, în România, Ziua mamei.

Celebrarea acestei zile a fost instituită în anul 2009, prin Legea nr. 319/2009, care prevede marcarea acesteia în fiecare an, în prima duminică a lunii mai. Potrivit acestei legi, în România este marcată şi Ziua tatălui în cea de-a doua duminică a lunii mai, respectiv în acest an la data de 12 mai, conform Agerpres.ro

Prin sărbătorirea Zilei mamei, la nivel naţional, este subliniată importanţa acesteia în viaţa de familie şi în universul copilului, România alăturându-se astfel statelor care marchează această zi.

Iniţiativa pentru instituirea acestor două sărbători a avut-o Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (TATA) şi un grup de şapte parlamentari. Propunerea legislativă a fost adoptată de Senat, la 9 iunie 2009, şi de Camera Deputaţilor, la 29 septembrie 2009, legea fiind promulgată la 13 octombrie 2009. Potrivit expunerii de motive, conform site-ului www.cdep.ro, ''sărbătorirea distinctă a celor doi părinţi va oferi prilejul evidenţierii importanţei şi rolului fundamental al mamei şi al tatălui în creşterea şi educarea propriilor copii, demonstrând că cei doi părinţi sunt complementari''.

Agerpres.ro 

Citește și: 

O dată și două sărbători pentru a onora Femeia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii