Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:36 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Internațională a Francofoniei

ro

20 Mar, 2022 10:50 1246 Marime text
Nicolae Ciucă, foto: Facebook/ Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă afirmă că „mai mult ca oricând, marea familie a Francofoniei trebuie să dea dovadă de solidaritate pentru a face faţă gravelor provocări din spaţiul francofon, precum oribilul război de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, situaţia umanitară tragică generată de acesta sau deficitul de securitate şi ameninţarea terorismului în Africa Saheliană”, printr-un transmis duminică, 20 martie, de Ziua Internaţională a Francofoniei.

„Guvernul României se alătură francofonilor din întreaga lume pentru a celebra bogăţia limbii franceze şi diversitatea culturii francofone din întreaga lume. Mai mult ca oricând, marea familie a Francofoniei trebuie să dea dovadă de solidaritate pentru a face faţă gravelor provocări din spaţiul francofon, precum oribilul război de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, situaţia umanitară tragică generată de acesta sau deficitul de securitate şi ameninţarea terorismului în Africa Saheliană", potrivit prim-ministrului. 

El subliniază că, „în aceste vremuri dificile, apărarea şi păstrarea valorilor comune ale Francofoniei - precum pacea, democraţia şi solidaritatea, bazate pe respectarea dreptului internaţional şi a cooperării multilaterale, respectarea drepturilor omului şi dezvoltarea durabilă - devin primordiale".

„Felicit francofonii din România, care dau dovadă de o determinare şi un dinamism extraordinar în înrădăcinarea folosirii limbii franceze în inimile generaţiilor viitoare. Francofonia în România, o ţară în care limba franceză nu este o limbă oficială, ci o limbă a inimii, este un excelent exemplu de succes şi reprezintă un punct forte pentru francofonia ştiinţifică internaţională, susţinută de o reţea cu 116 filiere universitare francofone în România", mai spune Nicolae Ciucă în mesaj.

sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii