Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:07 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

ro

13 Apr, 2024 09:03 935 Marime text





Refacerea stadionului Farul este una dintre prioritățile orașului Constanța și este unul dintre primele subiecte de discuție când vine vorba de actuala administrație, dar și pentru cea viitoare, de după alegeri.
 
În cursul vizitei de ieri a vizitei președintelui PNL, Nicolae Ciucă,  prezent la Constanța, la evenimentul de lansare a candidaților PNL, „Constanța proiectelor tale”, a fost din  nou pus pe tapet această temă de interes pentru constănțeni.
 
Primarul Constanței, Vergil Chițac a dat asigurări în acest sens.
 

„Cred că în curând, în ședința de guvern se va aproba memorandumul.După ce se va aproba memorandumul, se va semna contractul și se va da drumul la proiectare”

 
La fel de optimist este și Nicolae Ciucă, președintele PNL, care spune că în curând vor începe lucrările.
 

„Constanța merită să aibă un astfel de obiectiv. Edilii și autoritățile din Constanța au lucrat la acest proiect”.

 
Lucrările de demolare a construcțiilor de la complexul stadion „Gheorghe Hagi“ din Constanța (pentru a se construi, apoi, pe același amplasament, o nouă arenă, ultramodernă) au început pe  10 iulie 2023.
 
 Stadionul, inaugurat în 1954
 
Construcția vechii arenei a început în anii 1950, sub conducerea arhitectului Ioan Pușchilă, stadionul fiind inaugurat pe 23 august 1954, cu ocazia meciului amical Locomotiva PCA Constanţa - Dinamo Oraşul Stalin, câştigat cu 3-2 de oaspeţi, în faţa unei asistenţe record de 30.000 de spectatori. În anii 1970, stadionul a fost supus unui proces de modernizare, prin suplimentarea capacității arenei, ultima data, înainte de demolare, aceasta având 15.500 locuri.
 
De asemenea, în 1970 a fost inaugurată instalația de nocturnă, care a cunoscut apoi, în 1999, lucrări de modernizare, fiind adusă la parametri conform normelor UEFA și FIFA, pentru transmisiuni interne și internaționale, inclusiv prin satelit.






Citește și
Constanța. Demolare stadion „Gheorghe Hagi“„Proiectoarele istorice“. Nocturna s-a stins, dar „amintirile vor rămâne vii în inimile noastre“​

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii