Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:59 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce au descoperit comisarii Gărzii de Mediu Constanța pe un amplasament situat în Siminoc. Valoarea amenzii aplicate(GALERIE FOTO)

ro

31 Oct, 2022 14:53 1428 Marime text

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu Constanța au efectuat verificări împreuna cu Poliția Locală Murfatlar pe un amplasament situat în localitatea Siminoc. S-a constatat că pe un teren de cca. 6000mp sunt depozitate deșeuri reciclabile de diferite tipuri: materiale plastice, textile, cauciuc, sticlă, deșeuri metalice.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Mediu, acestea aparțin societății care a desfasurat activitate de colectare deșeuri la punctul de lucru din Siminoc. În prezent, societatea este în faliment, fiind reprezentată de un lichidator judiciar.

A fost aplicată sancțiune contravențională cu amenda în valoare de 50.000 lei pentru încălcarea OUG 195/2005, societatea având obligația legală de a notifica autoritatea competentă pentru protecția mediului la încetarea activității. De asemenea, au fost stabilite măsuri privind salubrizarea aplasamentului și reciclarea/valorificarea/eliminarea, dupa caz, a deșeurilor.

Conform prevederilor legale “Îndeplinirea obligațiilor de mediu este prioritară în cazul procedurilor de dizolvare urmata de lichidare, lichidare, faliment, încetarea activității.”, mai transmite susera citată. 

Sursa foto: Garda de Mediu 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii