Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:05 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța Descinderi la comercianții fitosanitari – au fost deschise două dosare penale (FOTO)

ro

23 Apr, 2024 12:36 432 Marime text
Sursa foto: IPJ Constanța
 
  • Două dosare penale au fost deschise de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Infracționalității de Mediu, pe numele a doi operatori economici din orașul Ovidiu, care utilizează sau comercializează susbtanțe fitosanitare. Conform unui comunicat IPJ, aceștia au fost descoperiți cu substanțe pentru protecția plantelor cu termenul de valabilitate expirat. Alături de aceștia au mai fost verificați alți 10 operatori economici din Municipiul Constanța și orașele Hârșova și Ovidiu, care utilizează sau comercializează produse de protecție a plantelor.
Conform Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, la data de 22 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Infracționalității de Mediu au desfășurat o acțiune pentru verificarea respectării prevederilor legale privind protecția plantelor și a mediului.

Au fost verificați 12 operatori economici din municipiul Constanța și orașele Hârșova și Ovidiu, care utilizează sau comercializează produse de protecție a plantelor.

În urma activităților derulate, au fost constatate două infracțiuni de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor periculoase care au devenit deșeuri.

Astfel, cu ocazia verificărilor efectuate la punctul de lucru al unei societăți comerciale din orașul Ovidiu, au fost descoperiți 136 de litri de substanțe pentru protecția plantelor cu termenul de valabilitate expirat.

De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate la punctul de lucru al unei alte societăți comerciale din orașul Ovidiu, au fost descoperiți 83 de litri de substanțe pentru protecția plantelor care aveau  termenul de valabilitate expirat.

Totodată, au fost identificate  11 cutii ce conțineau astfel de substanțe, cu  termenul de valabilitate expirat.
În ambele cauze a fost întocmit dosar de cercetare penală, au precizat autoritățile.
 
Citește și
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii