Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:02 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Platforme de colectare a deșeurilor, vandalizate la Constanța (FOTO)

ro

21 Mar, 2024 10:02 531 Marime text
Punctele de colectare a deșeurilor din Constanța, ținta celor care valorifică deșeurile reciclabile!

Un nou fenomen ia amploare la Constanța, în contextul introducerii sistemului de garanție-returnare. Punctele de colectare a deșeurilor sunt vandalizate, igluurile în care se colectează selectiv sunt răsturnate, iar PET-urile, dozele de aluminiu și sticlele sunt scoase din aceste recipiente în vederea valorificării la agenții economici. Astfel, se creează o stare de dezordine la platformele de colectare a deșeurilor, iar unele dintre containerele de depozitare sunt distruse.
 
Pentru descurajarea celor care săvârșesc astfel de fapte, polițiștii locali au intensificat acțiunile de monitorizare a platformele de colectare a deșeurilor. În perioada 30 noiembrie 2023- 19 martie 2024, au fost depistate 345 de persoane care răscoleau în gunoi, în vederea recuperării de materiale reciclabile, fiind aplicate sancțiuni în valoare de 169.850 lei conform HCL nr. 77/2021, transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial. 
 
Reprezentanții Primăriei Constanța fac un apel către constănțeni să nu asiste impasibili la actele de vandalism, ci să apeleze imediat numărul unic de urgențe 112 sau dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, la numerele de telefon 0241484205 și 0341/922.


foto: Primăria Constanța 


Citește și:

Știri ConstanțaIată unde pot depune constănțenii deșeurile voluminoase, săptămâna aceasta
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii