Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:36 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O companie din Turcia deschide o fabrică uriașă în România. Tehnologia va folosi deșeurile

ro

31 Mar, 2024 12:20 893 Marime text
Sursa foto: Pixabay






 
  • Compania turcă de investiții Ussuri Capital intenționează să construiască o nouă fabrică de oțeluri plate cu emisii reduse de carbon în România, informează S&P Global. Compania va utiliza deșeuri din piața locală, ceea ce va ajuta mult România, care are probleme mari cu reciclarea deșeurilor, potrivit știripesurse.ro.

În luna martie, compania a finalizat un studiu de fezabilitate preliminar și în prezent desfășoară activități de ”due diligence” cu privire la parcelele de teren care ar putea fi folosite pentru unitatea de producție.

Compania va folosi deșeurile din România

Proiectul este implementat de la zero și presupune instalarea unui cuptor cu arc electric. FEA va avea o capacitate de 1,2 milioane de tone de oțel pe an și o linie de turnare continuă a benzilor cu o capacitate de 1,2 milioane de tone de bobine laminate la cald pe an. În procesul de producție vor fi utilizate deșeuri locale. Se preconizează că uzina va fi lansată în 2027-2030.

Cheltuielile de capital pentru prima etapă (instalarea liniilor de decapare, de galvanizare la cald și de acoperire colorată și a unui laminor la rece) sunt estimate la 160 de milioane de euro, iar pentru cea de-a doua etapă (construirea unui EAF și a unui modul de turnare continuă) la 700-800 de milioane de euro.

Se preconizează că noua fabrică din România va produce 400.000 tpa de bobine decapate, 250.000 tpa de bobine laminate la rece și 250.000 tpa de bobine galvanizate la cald. În timp ce atelierul de cuptoare cu arc electric este în curs de accelerare, uzina va procesa bobine laminate la cald importate din țări din afara UE.

Prelucrarea va începe până în 2027.

Citește și
Preluarea magazinelor Profi de către Mega Image, în analiză
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii