Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bocai-„Am muncit aproape doi ani ca să aduc banii europeni" Toate străzile din Ovidiu vor fi asfaltate

ro

14 May, 2012 01:13 1942 Marime text
cap_5.jpgLa Centrul Cultural din Ovidiu a avut loc vineri lansarea programului cu finanţare europeană „Modernizarea unor străzi în oraşul Ovidiu". Zeci de cetăţeni au răspuns invitaţiei şefului autorităţii locale de a participa la eveniment, curioşi să afle detalii despre lucrare.

Primarul Dumitru Bocai le-a vorbit oamenilor despre proiectul cu finanţare europeană, asigurându-i că în maxim un an şi patru luni de zile toate străzile din oraş vor fi asfaltate. Prin programul european se vor reabilita 37 de străzi, a menţionat edilul. Valoarea proiectului este de 847.114 lei. Autoritatea locală va suporta doar 2% din cuantumul proiectului, mai precis suma de 153.259 de lei.

Banii de la bugetul local, direcţionaţi către Poiana şi Culmea

Atragerea fondurilor europene reprezintă un câştig important pentru oraşul Ovidiu. Pentru că a reuşit să aducă în oraş fonduri europene pentru modernizarea drumurilor, autoritatea locală şi-a permis ca în această perioadă să direcţioneze banii de la bugetul local către satele Poiana şi Culmea şi către cartierul de vile din Ovidiu. În cele trei zone se efectuează la această dată lucrări de reparaţii şi asfaltare a tramei stradale, fiind investită în acest sens de la bugetul local suma de 1.000.000 de lei. Ca atare, cu bani de la bugetul local şi cu fonduri de la Uniunea Europeană, peste un an de zile în oraşul Ovidiu cetăţenii vor circula în oraş cu viteza legală aprobată pe orice tronson, fără nicio problemă. „Nu mi-a fost uşor să atrag aceste fonduri. Am muncit aproape doi ani ca să aduc aceşti bani. De patru ori mi s-a cerut să refac proiectul. Mă bucur că în sfârşit am reuşit să iau banii şi să încep lucrările. Acest proiect reprezintă un succes al nostru, al comunităţii. Acum nu trebuie decât să avem răbdare. O casă o construieşti într-un an de zile, iar noi asfaltăm 37 de străzi într-un an şi patru luni de zile", a declarat primarul Dumitru Bocai. Şeful autorităţii locale nu exclude ca lucrările de reabilitare a drumurilor să fie gata într-un an. „Dacă constructorul se va putea mişca mai repede, perioada de implementarea poate fi scurtată la un an", a menţionat Dumitru Bocai. La ora actuală, se intervine pe şase străzi din oraş, urmând ca într-un timp cât mai scurt să se intre cu utilajele pe alte patru străzi. Acolo unde va fi finalizată asfaltarea, vor începe la scurt timp lucrările de amenajare a trotuarelor, a rigolelor şi a spaţiilor verzi.

Strada Poiana va intra într-un proiect de un milion de euro

Ovidiu_-_Dumitru_Bocai_1.jpg

Autoritatea locală le-a vorbit localnicilor şi de un alt proiect de finanţare ce urmează să fie implementat. Cu bani de la Uniunea Europeană, strada Poiana şi împrejurimile vor fi transformate într-un parc. În acest sens, primarul oraşului Ovidiu, Dumitru Bocai, a precizat că în curând va semna contractul de finanţare, în cuantum de un milion de euro.

Alături de primarul Dumitru Bocai, la eveniment au participat viceprimarul oraşului Ovidiu, Dan Pândichi, reprezentantul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională, Camelia Matei, dar şi managerul de proiect, Laura Petrescu, care a venit însoţită de echipa sa.

Iată numele străzilor cuprinse în proiectul de finanţare a căror asfaltare a început în această perioadă: Pajiştei (tronsoanele 1 şi 2), Cireşului (tronsonul 1), Fulgerului, Zefirului (tronsoanele I şi II), Delfinului, Mugurel, Egretei, Rândunicii, Lăstunului, Păunului, Vulturului, Cireşului, Amurgului, Arţarului, Teiului, Primăriei, Izvorului, Luminişului, Viorelelor, Insulei, Revoluţiei, Nicolae Iorga, Salcâmilor, Crinului, Poştei (tronsoanele 1 şi 2), Amurgului (tronsonul 2), Căminului, Primăverii, Albinelor, Cişmelei, Frunzelor, Talazului şi aleile Fundătura Geamiei şi Geamiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii