Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:45 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la Biroul Electoral Central! Când se stabilește ordinea de înscriere pe buletinele de vot pentru alegerile locale

ro

08 May, 2024 18:36 662 Marime text
În ședința din data de 8 mai 2024, Biroul Electoral Central pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024 (BEC) a decis că președinții birourilor electorale de circumscripție stabilesc ordinea de înscriere pe buletinele de vot pentru alegerile locale, prin tragere la sorți efectuată cel mai târziu până la data de 11 mai 2024, ora 23.59, dar nu mai devreme de momentul constatării rămânerii definitive a candidaturilor. Ordinea rezultată va fi consemnată într-un proces-verbal.

În prima etapă a tragerii la sorți pentru stabilirea ordinii de înscriere pe buletinele de vot sunt incluse următoarele formațiuni politice:
a) partidele politice care au ca membri cel puțin 7 senatori sau 10 deputați sau care au obținut reprezentare parlamentară la scrutinul anterior;
b)organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale cu reprezentare parlamentară;
c) alianțele politice și alianțele electorale alcătuite exclusiv din partide politice care au ca membri cel puțin 7 senatori sau 10 deputați, partide politice care au obținut reprezentare parlamentară la scrutinul anterior și/sau organizații ale cetățenilor aparținând minorităților naționale cu reprezentare parlamentară.

În a doua etapă a tragerii la sorți pentru stabilirea ordinii de înscriere pe buletinele de vot sunt incluse partidele politice și organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțele politice și alianțele electorale, care participă în alegerile locale și care nu au fost incluse în prima etapă.

Candidaturile independente se înscriu pe buletinele de vot în patrulatere distincte, în partea finală, în ordinea înregistrării candidaturilor.
                                          
Citește și: 

Alegeri locale 2024. Iată lista completă de candidați la Consiliul Județean Tulcea! Cine intră în lupta pentru președinție?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii