Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:11 18 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului în perioada următoare

ro

08 May, 2024 17:53 750 Marime text
Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 9-13 mai 2024

Joi, 9 mai, 
- va face parte din soborul de arhierei care va oficia Sfânta Liturghie de hram la Catedrala episcopală „Învierea Domnului” şi „Sf. M. Mc. Gheorghe” din municipiul Drobeta Turnu Severin. Slujba va fi precedată, la ora 8.30, de procesiunea cu icoana Sfântului Mare Mucenic Gheorghe de la Centrul Eparhial la Catedrala episcopală;
- de la ora 18.00, în ajunul praznicului Izvorului Tămăduirii, va oficia slujba Vecerniei și slujba de Sfințire a Apei la mănăstirea Crucea (localitatea Crucea), așezământ monahal care are și hramul Izvorul Tămăduirii;
- de la ora 21.30, va oficia Acatistul Izvorului Tămăduirii la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanța.

Vineri, 10 mai, de praznicul Izvorului Tămăduirii, de la ora 8.00, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Dervent. Apoi, împreună cu clerul și credincioșii va merge în procesiune la Izvorul tămăduitor, situat în apropierea mănăstirii, unde va săvârși slujba de Sfințire a Apei.

Sâmbătă, 11 mai, la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța:
- de la ora 7.30, va oficia Sfânta Liturghie;
- de la ora 21.30, va oficia Acatistul Învierii. 

Duminică, 12 mai, de la ora 9.00, va răspunde invitației IPS Naum, Mitropolit de Ruse (Bulgaria), și va face parte din soborul de arhierei care va oficia Sfânta Liturghie în Catedrala mitropolitană „Sfânta Treime” din Ruse, cu prilejul aniversării a 10 ani de la întronizarea IPS Naum, Mitropolit de Ruse. 

Luni, 13 mai, de la ora 6.30, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii