Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:07 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsurile luate de România pentru asigurarea securității traficului în Marea Neagră, discutate de ministrul Apărării cu omologul georgian

ro

08 May, 2024 19:20 565 Marime text
Foto: Facebook/Angel TilvarMinistrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a primit miercuri, 8 mai, vizita oficială a ministrului georgian al apărării, Irakli Chikovani.
         
În cadrul discuțiilor, cei doi miniștri au abordat aspecte privind situația de securitate regională pe fondul războiului de agresiune al Federaţiei Ruse în Ucraina, măsurile luate de România pentru asigurarea securității traficului în Marea Neagră, parcursul european al Georgiei şi stadiul cooperării bilaterale în domeniul apărării. 
         
De asemenea, ministrul român al apărării l-a asigurat pe omologul său de sprijinul României pentru aspirațiile europene ale Georgiei, continuarea reformelor fiind necesară pentru asigurarea obținerii statutului de membru al UE.
         

„Uniunea Europeană are la dispoziție un set larg de instrumente, care pot fi folosite pentru a ajuta Georgia. Am evidențiat avantajele apartenenței la comunitatea euroatlantică și am transmis că este foarte important ca progresele înregistrate până acum să fie întărite și continuate“, a evidențiat ministrul Tîlvăr. 

         
La rândul său, ministrul georgian a subliniat importanța misiunii de Monitorizare a Uniunii Europene (EUMM Georgia).
         
Referindu-se la contextul Alianței Nord-Atlantice, ministrul Tîlvăr a reiterat sprijinul constant pentru intensificarea dialogului politic şi cooperarea practică cu Georgia, NATO oferind o mare varietate de posibilități de instruire, care pot constitui sprijinul necesar pentru continuarea reformelor şi dobândirea interoperabilității.
         
În încheiere, cei doi oficiali au subliniat importanța menținerii dialogului politico-militar şi continuarea eforturilor comune dedicate consolidării cooperării în domeniul apărării. 

Citește și: 

Planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, analizate de ministrul MApN cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec (GALERIE FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii