Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nefinanțarea cronică distruge rezerva Armatei Române și reduce capacitatea ei operațională

ro

25 Feb, 2012 20:47 1193 Marime text

Sala de Conferințe a Hotelului Malibu din stațiunea Mamaia a găzduit astăzi, 25 februarie 2012, Adunarea Festivă a Filialei Constanța a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate pentru a marca doi ani de la înființarea acesteia.

Pe lângă cei aproximativ 200 de foști militari, la eveniment au fost prezenți în calitate de invitați președintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, col.(r) Mircea Dogaru, preşedintele Comisiei de Apărare şi Securitate a PNL, gen.(r) Corneliu Dobriţoiu, președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Cristinel Dragomir, și reprezentanți ai federațiilor sindicale.

"Când am înființat filiala constănțeană a SCMD nu ne gândeam atunci ce amploare va lua activitatea noastră. Nu știam nimic despre organizarea unui miting, despre ducerea acțiunilor în instanță sau despre combaterea acțiunilor destabilizatoare declanșate de adversarii noștri. Eram însă entuziaști și doream să acționăm cu fermitate pentru apărarea onoarei și demnității militarilor activi, în rezervă sau în retragere", a declarat președintele Filialei Constanța a SCMD, col.(r) Remus Macovei.

Președintele PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir, i-a felicitat pe cei prezenți pentru activitatea depusă în cadrul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate și a subliniat faptul că, în prezent, "trăim toți într-o țară anormală, confruntată cu momente grele, care pe dumneavoastră v-au determinat să ieșiți în stradă, iar pe noi, parlamentarii USL, să apelăm la un protest anormal, într-o țară care se dorește membră a Uniunii Europene". De asemenea, deputatul Dragomir a salutat inițiativa cadrelor militare disponibilizate de a se reuni într-un sindicat, acesta fiind înființat în urmă cu doi ani pentru a "recâștiga niștre drepturi constituționale, pentru care actuala putere nu a avut nicio considerație deoarece în România de câțiva ani s-a furat sistematic tot".

În acest context, preşedintele Comisiei de Apărare şi Securitate a PNL, gen.(r) Corneliu Dobriţoiu, a declarat că nu crede că numai inconștiența, prostia sau o stare de boală au adus România în această situație. "Totul se desfășoară sistematizat. Exclud faptul că toate acțiunile care duc la distrugerea României sunt absolut întâmplătoare. Nu, acestea sunt elemente de strategie aplicate în mod conștient, iar tot ceea ce s-a întâmplat cu dumneavoastră, cu noi toți, are un scop pervers: distrugerea rezervei Armatei Române și reducerea capacității ei operaționale prin nefinanțare cronică", a afirmat liberalul.

Corneliu Dobrițoiu a anunțat, de asemenea, că zilele viitoare va fi prezentată spre dezbatere în cadrul USL Viziunea PNL pe Apărare. "Plecând de la aceste considerente, noi am proiectat o viziune legată de creșterea graduală a bugetului alocat Apărării, până la limita a 2%, limită acceptată şi susţinută politic de către şefii de state şi de guvern ai Alianței Nord-Atlantice, iar această creștere graduală propunem să se efectueze prin tranșe anuale de 0,30 din Produsul Intern Brut, în aşa fel încât la finele primului ciclu guvernamental să ajungem deja la o alocație de 2% din PIB. O asemenea viziune ar permite restartarea programelor de modernizare, programelor de achiziție a Armatei, în scopul creșterii capacității sale operaționale și implicit a relevanței noastre strategice la graniţa de est a Alianței", a încheiat preşedintele Comisiei de Apărare şi Securitate a PNL.

25 februarie 2012 Departamentul de Comunicare PNL Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii