Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:34 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Activități informativ-preventive, desfășurate în 6 școli din Bistrița

ro

18 May, 2023 13:26 526 Marime text

                                                                                                                    Nr. 106 din 18 mai 2023

 
BULETIN DE PRESĂ

         Activități informativ-preventive, desfășurate în 6 școli din Bistrița
 
La data 17 mai a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară împreună cu cei din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au organizat și desfășurat acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță în rândul elevilor și personalului didactic, prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, precum și a consumului de tutun și substanțe cu efect psihoactiv.
 
În acest sens, au fost efectuate verificări în 6 unități de învățământ din municipiul Bistrița, precum și zonele adiacente acestora. Astfel, au fost legitimate 16 persoane și au fost depistați 8 elevi care absentau nemotivat, în legătură cu aceștia fiind făcute informări către reprezentații școlii unde învață. Totodată, a fost aplicată o sancțiune contravenționale în cuantum de 250 lei, în conformitate cu Legea 349/2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.
 
Tot ieri, în cele 6 unități de învățământ, polițiștii au desfășurat 9 activități   informativ-preventive, dintre care 6 cu clase de liceu, pe teme privind răspunderea penală a minorilor, violența în școli și portul sau folosirea de obiecte periculoase. Celelalte activități au fost desfășurate cu elevi de gimnaziu și preșcolari, temele abordate fiind din sfera educației rutiere.
 
Activitățile preventiv-informative sunt continuate în perioada următoare, în cadrul proiectului ”Ia atitudine! Spune Stop violenței!” și Campaniei naționale de prevenire a faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase în incita unităților de învățământ preuniversitar.
 
*foto 1 atașată
 
 
       Acțiuni pe linie silvică, desfășurate de polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol
 
În seara de 17 mai a.c., polițiști Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol și cei din cadrul Biroului Rutier au depistat și oprit pentru verificări  2 transporturi de material lemnos.
 
Conducătorii auto, din Tiha Bârgăului și Tureac, transportau în microbuze cherestea fără documente legale de proveniență. Întreaga cantitate, respectiv 5,37 metri cubi, în valoare de aproximativ 5.000 de lei, a fost ridicată de polițiști în vederea confiscării. Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional, conform Legii 171/2010 cu amendă în cuantum total de 2.000 lei.
 
Tot ieri, 17 mai, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au depistat și oprit, pentru control, o autoutilitară care se deplasa pe raza localității Lechința, pe Drumul Județean 151. Conducătorul auto, un bărbat, de 31 de ani, din Sângeorzu-Nou, transporta cantitatea de 5,38 metri cubi de material lemnos, însă a prezentat un aviz de însoțire în care era înscrisă doar o parte din cantitatea transportată, respectiv pentru 3,33 metri cubi, restul fiind fără documente legale.
 
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, conform Legii 171/2010, cu amendă în cuantum de 1000 lei, iar materialul lemnos fără documente legale a fost confiscat.
 
*foto 2, 3 atașate
 
Acțiuni în cadrul campaniei județene ”BICICLIȘTI, CĂRUȚAȘI, MOPEDIȘTI ÎN SIGURANȚĂ!”, desfășurate pe raza Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului
 
La data de 17 mai a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au organizat și desfășurat acțiuni în sistem integrat, împreună cu jandarmi și polițiști locali, în cadrul campaniei județene ”BICICLIȘTI, CĂRUȚAȘI, MOPEDIȘTI ÎN SIGURANȚĂ!”.
 
Acțiunile au fost desfășurate în localitățile Prundu Bârgăului, Josenii Bârgăului și Tiha Bârgăului, fiind distribuite aproximativ 50 de veste cu elemente reflectorizante care să-i facă mai vizibili în trafic, pe bicicliști și conducătorii de atelaje hipo sau mopede. În perioada următoare, pe raza celorlalte localități vor fi distribuite încă 100 de veste, achiziționate cu sprijinul reprezentanților U.A.T.-urilor, parteneri în această campanie.
 
Totodată, polițiștii le-au reamintit celor depistați că sunt o categorie vulnerabilă de participanți la trafic, dar și obligațiile pe care bicicliștii, conducătorii de mopede și atelaje hipo le au atunci când circulă pe drumurile publice, precum și sancțiunile prevăzute de lege, în cazul nerespectării lor.
 
În cadrul acțiunii organizată ieri, polițiștii au efectuat 5 testări cu aparatul etilotest, iar pentru neregulile constatate, au aplicat 11 sancțiuni, în valoare totală de 1.315 lei, dintre care 7 pentru abateri rutiere unor bicicliști sau căruțași și 4 pentru nerespectarea Legii 61/1991, în valoare de 300 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii