Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:41 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții efectuate de polițiști în Bistrița-Năsăud pentru monede falsificate și înșelăciune (FOTO)

ro

11 Dec, 2023 19:26 838 Marime text


Sursa foto:Poliția Română


 
  • La data de 9 decembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au efectuat patru percheziții domiciliare, în județul Bistrița-Năsăud, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulație de monede falsificate și înșelăciune, potrivit IPJ Cluj.
 
 Din cercetări a reieșit că la data de 3/4 decembrie a.c., un tânăr de 19 ani, din județul Bistrița-Năsăud, a indus în eroare un bărbat, cu ocazia achiziționării unui laptop în valoare de 1.800 de euro. Ulterior, s-a constatat că bancnotele cu care tânărul a achitat contravaloarea laptopului erau contrafăcute.
 

„În urma investigațiilor efectuate a rezultat că acesta, în cursul lunii decembrie 2023 ar fi introdus în România bancnote contrafăcute, de 50 și 100 de euro, care ulterior ar fi fost plasate în județele Cluj și Bistrița-Năsăud, în scopul achiziționării unor bunuri mobile au transmis polițiștii clujeni.
 

Au fost demarate activități de către polițiști în vederea stopării activității infracționale, iar la perchezițiile domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate trei telefoane mobile, un laptop, dar și suma de 1.750 de euro, bancnote care în urma verificărilor s-a constatat că ar fi contrafăcute.
 

„În baza probatoriului administrat, tânărul, în vârstă de 19 ani a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior acesta a fost prezentat Judecătoriei Cluj-Napoca, fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru o perioada de 30 zile”, mai menționează sursa.

 
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale al Poliției Române.
 
Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Bistrița-Năsăud, precum și al jandarmilor din cadrul I.J.J.Bistrița- Năsăud.
 
Citește și
Metoda „Accidentul” încă face victime. Un tânăr din Constanța a fost prins in flagrant în timp ce încerca să înșele o persoană în acest mod (VIDEO) 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii