Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:07 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța dă peste 660.000 de euro pentru uniformele polițiștilor locali

ro

25 Nov, 2022 00:00 1117 Marime text
  • Informațiile privind acordul-cadru semnat de firma Akilex Conf cu Primăria Municipiului Constanța au fost publicate în Sistemul Electronic al Achiziții Publice, unde se precizează, de asemenea, că atribuirea s-a făcut în urma licitației deschise, pentru care au fost depuse două oferte, dintre care una a fost considerată neconformă.
 
Municipiul Constanța a atribuit recent contractul pentru furnizarea uniformelor polițiștilor locali, firma care și l-a adjudecat fiind Akilex Conf, deținută de Cristina Gălățan.
 
Potrivit surselor publice, societatea a mai încheiat contracte similare privind furnizarea uniformelor pentru polițiștii locali și cu alte primării din județul Constanța.
 
De altfel, în anul 2013, o altă companie deținută la momentul respectiv de Cristina Gălățan, Akilex Logistic, și-a adjudecat de la Consiliul Județean Constanța contractul privind furnizarea solariilor în cadrul programului „Consumăm produse românești“. În prezent, numele Cristinei Gălățan nu mai figurează în Akilex Logistic.
 
Informațiile privind acordul-cadru semnat de firma Akilex Conf cu Primăria Municipiului Constanța au fost publicate în Sistemul Electronic al Achiziții Publice, unde se precizează, de asemenea, că atribuirea s-a făcut în urma licitației deschise, pentru care au fost depuse două oferte, dintre care una a fost considerată neconformă.
 
În aceste condiții, a fost desemnată câștigătoare oferta depusă de Akilex Conf.
 
Valoarea totală a acordului-cadru este de 3.265.768 de lei fără TVA, echivalentul sumei de peste 660.000 de euro, la cursul actual.
 
Inițial, Primăria Constanța estimase investiția la suma de 3.391.582,12 lei fără TVA.
 
Se arată în descrierea contractului că „pentru buna desfășurare a activităților specifice polițiștilor locali este necesară achiziția de uniforme de poliție“.
 
Durata acordului-cadru este de 48 de luni.
 
Despre Akilex Conf
 
Platforma Confidas.ro, consultată la data de 23 noiembrie 2022, societatea Akilex Conf a fost înființată în anul 2014 și are sediul social în Constanța, pe strada Bărăgan nr. 19, obiectul de activitate fiind fabricarea altor articole de îmbrăcăminte.
 
Asociat unic și administrator este Cristina Gălățean, al cărei nume se leagă și de societatea Siema Brod, înființată la începutul acestui an.
 
Pentru a reveni la cifrele Akilex Conf, acestea arată că, în 2021, societatea a declarat șase angajați, s-au înregistrat pierderi de peste 100.000 de lei, iar cifra de afaceri a fost peste 260.000 de lei.
 
Potrivit sursei citate, compania Akilex Conf SRL a încheiat 78 de contracte de achiziții publice in valoare totală de 213.978 de lei.
 
Printre instituțiile publice care au semnat contracte cu firma se numără Agenția Națională de Administrare Fiscală, Comuna Adamclisi, Comuna Castelu, Comuna Cuza Vodă, Comuna Mihail Kogălniceanu, Comuna Tortoman, dar și altele.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
O nouă companie de textile în Constanța! Fondatorul este și administrator

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii