Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:26 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După ce a luat peste un milion de euro de la CJC pentru solarii Cristina Gălăţan şi-a mai înfiinţat o firmă

ro

07 Oct, 2014 00:00 3073 Marime text
O nouă societate care se ocupă de fabricarea articolelor de îmbrăcăminte şi-a făcut loc pe piaţa din Constanţa. SC Akilex Conf SRL a primit, la sfârşitul lunii iunie, girul Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru a funcţiona. Interesant este însă că fondatorul firmei este nimeni alta decât Cristina Gălăţan, aceeaşi persoană care administrează şi societatea Akilex Logistic SRL, firma care a câştigat bani frumoşi de la CJC pentru a furniza solarii complet echipate necesare derulării programului „Consumăm produse româneşti“.

Akilex la puterea a doua

Potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial din 2 octombrie, partea a IV-a, administratorul Akilex Conf SRL este tot Cristina Gălăţan, care are puteri depline şi nelimitate. Potrivit Registrului Comerţului, Gălăţan era asociată şi în firmele ACL Distribution SRL şi ADG Agro Distribution Group SRL care, în prezent, apar radiate. Sediul în care Akilex Conf funcţionează a fost subînchiriat de la Akilex Logistic SRL până la sfârşitul anului. Compania recent înfiinţată a Cristinei Gălăţan are drept domeniu de activitate „fabricarea altor articole de îmbrăcăminte (exclusiv lenjeria de corp)“, în timp ce SC Akilex Logistic SRL se ocupă de comerţul cu ridicata al îmbrăcămintei şi al încălţămintei.

În octombrie 2013, Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) a cumpărat din bani publici solarii complet echipate în valoare de 1.174.824 de euro, în cadrul programului „Consumăm produse româneşti“. Achiziţia s-a realizat prin licitaţie deschisă, iar contractul a fost câştigat de compania Akilex Logistic SRL. Şi în 2011, societatea s-a numărat printre cele trei câştigătoare ale aceluiaşi contract. Programul iniţiat de preşedintele suspendat al CJC, Nicuşor Constantinescu, s-a desfăşurat în parteneriat cu consiliile locale ale comunelor judeţului şi Camera Agricolă Judeţeană Constanţa, având ca perioadă de desfăşurare intervalul 2010 -2014. Bugetul programului a fost de 1.250.000 de euro şi consta în darea în folosinţă gratuită a 2.500 de solarii pentru persoane fizice şi juridice. Potrivit înregistrărilor din e-licitaţii.ro, societatea a mai câştigat un contract şi cu Direcţia Judeţeană de Sănătate Constanţa, în valoare de peste 100.000 de euro.

De asemenea, pe portalul instanţei, Akilex Logistic apare ca pârât în dosarul 4572/118/2014, ce are ca obiect „pretenţii“, în materie de contencios administrativ şi fiscal, în care Consiliul Judeţean Constanţa este reclamant. Judecătorii Tribunalului Constanţa au decis însă respingerea acţiunii înaintate de CJC ca inadmisibilă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii