Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:40 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Proprietăţile şi beneficiile napului

ro

31 Aug, 2014 00:00 6897 Marime text
Napul, o rădăcinoasă din familia cruciferelor, este folosit ca aliment, dar şi pentru proprietăţile sale curative. Din această plantă se întrebuinţează, în primul rând, rădăcina, dar şi frunzele.

Rădăcina proaspătă de nap reprezintă o sursă excelentă de vitaminele C, B1, B2 şi B4, însă frunzele plantei au un conţinut mai mare de antioxidanţi şi substanţe nutritive, fier, cupru, mangan şi calciu. Frunzele de nap conţin de patru ori mai mult calciu decât varza  sau orice altă legumă cruciferă. De asemenea, frunzele sunt şi o sursă bună de fibre, vitaminele A şi K, acizi graşi Omega-3 şi glucozinolaţi.

 
Totodată, frunzele de nap au un rol important în prevenirea cancerului, este un aliat eficient în lupta cu afecţiunile digestive, reglând nivelul bacteriilor din stomac. Acestea au rol antiinflamator şi protejează organismul împotriva bolilor cardiovasculare.
Consumul regulat de napi diminuează riscul apariţiei obezităţii sau a diabetului zaharat, combate stresul, anxietatea şi depresia, tratează cistita si este eficient în curele de slăbire.
Extractul din frunze de nap este folosit pentru gargară în afecţiuni ale dinţilor, dar şi pentru a preveni apariţia cariilor dentare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii