Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:27 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Sunteți de acord cu reintroducerea radarelor fixe pe autostrăzile din România?

ro

16 Aug, 2021 00:00 4325 Marime text

 
  • Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere vrea modificarea legislației rutiere pentru sancționarea vitezomanilor
  • Numărul accidentelor rutiere soldate cu decese a crescut de la 812 în 2020, la 932 în 2021, potrivit datelor Poliţiei Rutiere
  • CNAIR dorește reactivarea raderelor fixe
  • Pe drumurile din România există sute de astfel de aparate de radar fixă, însă, repuse în funcțiune ar putea fi doar 20 dintre acestea, mai exact cele de pe autostrăzi

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere vrea modificarea legislației rutiere pentru sancționarea vitezomanilor, în condițiile în care numărul accidentelor rutiere soldate cu decese a crescut de la 812 în 2020, la 932 în 2021, potrivit datelor Poliţiei Rutiere.

Cauza cea mai des întâlnită a fost viteza neadaptată la drum.

Astfel, CNAIR dorește reactivarea raderelor fixe.

Pe drumurile din România există sute de astfel de aparate de radar fixă, însă, repuse în funcțiune ar putea fi doar 20 dintre acestea, mai exact cele de pe autostrăzi, aflate în administrarea Companiei Națională de Drumuri dar, care nu mai funcționează de 10 ani.

În acest sens, se va înființa un grup de lucru comun, la MAI, în parteneriat cu Ministerul Transporturilor pentru reactivarea radarelor fixe. MAI şi CNAIR nu au avansat un termen de până la care radarele fixe vor redeveni active.



Așteptăm comentariile dumneavoastră legate de tema în discuție, exprimate cu respectarea subiectului propus, fără atacuri la persoană ori limbaj licențios.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.







 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Comanescu Cosmin Adrian 18 Aug, 2021 11:51 Ar trebui inasprite controalele , si daca nu se pot monta radarele fixe pe National macar sa iasa Politia Rutiera la treaba !!! E prea multa nesimtire si sunt prea multi "vitezomani" care consodera ca sunt singuri pe drum! Cine este prins cu viteza anulat permisul cu drept de redobandire dupa un an !!! Doar asa se pot linisti !!! Sunt sofer profesionist si sa va zic sincer, nu imi este teama pe drumurile europei cum imi este teama pe drumurile noastre !!! Foarte multi nu sunt constienti ca viteza peste limita poate fi fatala !!!