Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:53 21 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaje Avangarde Cum ar vota românii dacă europarlamentarele ar avea loc duminica viitoare?

ro

21 Feb, 2024 12:08 777 Marime text
Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Avangarde, la comanda PSD și PNL, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, acestea ar fi câștigate de PSD, partidul fiind urmat de PNL, AUR și Alianța Dreapta Unită.

Conform sondajului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, 31% dintre români ar vota cu PSD.

PNL ar obține 20% dintre voturi, fiind urmat de AUR, cu 18% iar Alianța Dreapta Unită ar obține 15%.

8% ar vota cu SOS România iar UDMR ar obține 5% din voturi.

Sondajul a fost realizat de Avangarde, la comanda PSD și PNL pe  950 de persoane. Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3,1%.

Un alt sondaj realizat tot la comanda PSD și PNL tot de către Avanvarge  relevă faptul că 53% dintre români își doresc comasarea alegerilor.

53% dintre respindenții sondajului Avangarde au răspuns cu Da la întrebarea „Dumneavoastră personal sunteți de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu alegerile locale?”, arată datele sondajului. 35% au fost împotriva comasării, iar 12% nu au avut nicio opinie sau nu au răspuns.
 
Sondaj Avangarde. Cum ar vota românii dacă europarlamentarele ar avea loc duminica viitoare:

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/sondaj-avangarde-cum-ar-vota-romanii-daca-europarlamentarele-ar-avea-loc-duminica-viitoare-psd-pe-primul-loc-urmat-de-pnl-si-aur-2695249

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caracte
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii