Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

6 mai- Ziua Maistrului Militar de Marină. 115 ani de profesionalism (FOTO)

ro

06 May, 2024 19:51 722 Marime text

În cea de-a doua zi a Sfintelor Sărbători de Paști, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale transmite cele mai curate gânduri absolvenților săi de zeci de generații, la aniversarea a 115 ani de când Regele Carol I a semnat decretul de înființare a Corpului Maiștrilor Militari de Marină.

Ne aducem mereu aminte și aducem un pios omagiu și maiștrilor militari de marină trecuți, de-a lungul vremii, la cele veșnice și ne înclinăm în fața tezaurului de disciplină, pricepere și devotament pe care l-au făurit drept moștenire care va fi dusă mai departe de tinerii care astăzi se pregătesc să iasă de pe băncile Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale.

Prin actul regal de la 6 mai 1909, Corpul Maiștrilor Militari de Marină a fost încredințat cu misiunea de a îndeplini atribuțiunile de șefi de specialitate, ajutoare ale ofițerilor de marină la bordul navelor de luptă și suplinitori ai ofițerilor, ca șefi de magazii, depozite și ateliere pentru păstrarea materialelor marinei și pentru exploatarea tehnicii de bord, se arată pe pagina de socializare a Şcoalii Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale. 

Torța motivației pentru îndeplinirea acestei misiuni a rămas nestinsă pe măsură ce acest corp militar a traversat două războaie mondiale, precum și alte perioade tulburi din evoluția României. Maiștrii militari de marină și-au consolidat poziția și statutul prin înalt profesionalism și printr-un devotament greu de egalat arătat valorilor promovate sub drapelul tricolor.

Prestigiul și tradiția Corpului Maiștrilor Militari de Marină constituie motive solide pentru tinerii care astăzi aleg să îmbrace uniforma acestei categorii de personal din Armata României. În Forțele Navale Române, maiștrii militari sunt specialiști care au un rol foarte important în exploatarea și deservirea tehnicii de la bordul navelor, fiind totodată în măsură să gestioneze problemele specifice liderilor militari la nivelul microstructurilor în care își desfășoară activitatea.

De mai bine de 30 de ani, interesele Corpului Maiștrilor Militari de Marină sunt apărate cu îndârjire de Liga Maiștrilor Militari de Marină, organizație non-profit care își dedică eforturile îmbunătățirii calității vieții maiștrilor militari de marină, motivării și mentoratului tinerilor tehnicieni militari aflați la început de carieră.

Cu profundă recunoștință, la 115 ani de existență a Corpului Maiștrilor Militari de Marină, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale le urează tuturor absolvenților săi, în activitate, în rezervă și în retragere, sănătate deplină, realizări în plan profesional și în plan personal și să nu uite nicio clipă deviza care s-a născut din seriozitatea și implicarea a zeci de generații: Mai mult decât profesie, PASIUNE!- se mai aratî în cadrul postării. 


foto: facebook/ Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale


Citește și:

Județul ConstanțaDaruri pentru peste 40 de persoane din Amzacea, din partea marinarilor militari (GALERIE FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii