Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:44 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Bariere în Mamaia, ca în Veneția? „Foarte frumoasă comparație între Mamaia și Veneția. Poate doar când plouă. «Pregătiț gondolili!»“

ro

06 May, 2024 15:07 975 Marime text
  • Sondajul s-a desfășurat în perioada 28 aprilie 2024 – 6 mai 2024, pe site-ul ZIUA de Constanța și a strâns răspunsuri de la 261 de participanți, având ca punct de plecare o taxă recent introdusă de autoritățile din Veneția, de 5 euro.
„Și fără bariere bate vântul în stațiunea Mamaia, dar cu ele ar fi și mai jale“
 
„Mai ceva ca Vatican, să faceți cu viză mai bine“
 
„Da, bariere și pacare gratuită în toată stațiunea“
 
„Foarte frumoasă comparație între Mamaia și Veneția. Poate doar când plouă. «Pregătiț gondolili!»“
 
Acestea sunt câteva dintre comentariile transmise pe pagina de Facebook ZIUA de Constanța cu privire la sondajul desfășurat de ZIUA de Constanța cu întrebarea „Sunteți de acord cu reintroducerea celebrelor bariere în Stațiunea Mamaia?“.
 
Sondajul s-a desfășurat în perioada 28 aprilie 2024 – 6 mai 2024, pe site-ul ZIUA de Constanța și a strâns răspunsuri de la 261 de participanți, având ca punct de plecare o taxă recent introdusă de autoritățile din Veneția, de 5 euro.
 
Astfel, 64% dintre respondenți nu sunt de acord cu o eventuală reintroducere a barierelor în Mamaia, în timp ce 36% au răspuns afirmativ.
 
Sondajul vine în contextul în care autoritățile din Veneția au introdus o taxă de 5 euro pentru accesul în celebrul oraș, taxă menită, potrivit autorităților, să protejeze patrimoniul istoric de turismul excesiv.
 
Taxa a stârnit multe controverse, unii dintre localnici, citați în presa internațională, arătând că la baza taxei s-ar afla, de fapt, tot aspecte comerciale.
 
În acest context, constănțenii își amintesc, poate, de renumitele bariere aflate la intrarea în stațiunea Mamaia, care permiteau accesul netaxat al localnicilor, dar care se ridicau pentru turiști doar în urma achitării taxei de acces în stațiune.
 
Celebrele şi mult blamatele bariere din Mamaia au dispărut în sfârşit, în 2010!
 
Barierele fuseseră montate în aprilie 2002 la ambele intrări în staţiune.
 
Taxa fost sistată în 2006, fiind considerată ilegală, însă Radu Mazăre a atacat decizia judecătorilor şi a câştigat procesul printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Constanţa, iar în 2007 taxa de barieră a fost reintrodusă.
 
În cele din urmă, în 2010, taxa controversată a fost anulată printr-o hotărârea a Consiliului Local Constanţa.
 
Întâi au fost ridicate gheretele angajaţilor care încasau banii.
 
În 2016 a venit rândul demolării cu totul a barierelor.
 
Reprezentanții Primăriei Constanța au înlăturat în aprilie 2016 scuarurile de la intrările în stațiunea Mamaia care deserveau, în trecut, stațiile de taxare.
 
Printre răspunsurile transmise pe pagina de Facebook, utilizatorii au mai punctat că „ar trebui să-și pună toate stațiunile din țară“.
 
„Ce mai contează? Oricum Mamaia nu mai e o stațiune“
 
„Cu bariere cu plată, cu locuri de parcare tot cu plată și cu tarife de vară piperate ne pleacă turiștii pe la vecini și noi rămânem cu ochii în soare. Rușine!“
 
Comentariile și răspunsurile din mediul online pot fi accesate pe pagina de Facebook ZIUA de Constanța.


 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Plaja din Stațiunea Mamaia, pustie în minivacanța de 1 Mai! (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii