Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţenii nu sunt de acord ca Ministerul Educaţiei să păstreze calendarul Bacalaureatului 2018 şi în anii următori

ro

05 Mar, 2018 00:00 1323 Marime text
Prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2018 (probele de evaluare a competenţelor) s-a desfăşurat în luna februarie. Sesiunea a început pe 12 februarie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, continuând cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. De asemenea, elevii au susţinut şi evaluarea competenţelor digitale, dar şi evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
 
Probele scrise ale Bacalaureatului 2018 se vor desfăşura în luna iunie, după cum urmează: proba scrisă la Limba si literatura română - 25 iunie, proba la limba şi literatura maternă - 26 iunie, proba obligatorie a profilului - 27 iunie, proba scrisă la alegere a profilului şi specializării - pe 28 iunie. Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12.00) şi e urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12.00 - 16.00). Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este programată pentru data de 9 iulie.
 
Este însă oare legal să intre în examen elevi care încă nu au promovat liceul, aşa cum cere Legea Educaţiei? Mai ales că, potrivit structurii anului şcolar, cursurile pentru clasele a XII-a şi a XIII-a se încheie pe 25 mai.
 
La sondajul lansat de cotidianul ZIUA de Constanţa cu întrebarea „Sunteţi de acord ca Ministerul Educaţiei să păstreze calendarul Bacalaureatului 2018 şi în anii următori?“ au participat 94 de cititori. Dintre aceştia 57% au declarat că nu sunt de acord, în timp ce 43% au răspuns afirmativ.
 
„Nu, mi se pare o prostie, deoarece în luna februarie nu este finalizată situaţia şcolară!“, a transmis un cititor al cotidianului ZIUA de Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii