Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stabilită în Suedia Luptătoarea Maria Butcaru, din Mihail Kogălniceanu, a luat bronz la Openul Germaniei de Taekwondo WTF (galerie foto)

ro

24 Jan, 2017 00:00 17915 Marime text
Tânăra luptătoare Maria Butcaru a avut o evoluţie deosebită la prima sa competiţie internaţională, Openul Germaniei, de la Hamburg, la care a urcat pe podium. 

În vârstă de 13 ani, Maria Butcaru a fost lansată de secţia de Taekwondo a Clubului Sportiv Comunal Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa, iar de aproape trei ani se află în Suedia, unde s-a stabilit împreună cu părinţii şi cu cele două surori. Sârguincioasă, tânăra sportivă a continuat practicarea Taekwondo WTF, iar strădaniile sale din sala de antrenament i-au fost răsplătite de medalia cucerită la întrecerea internaţională din Germania.
 
German Open, competiţie clasificată G1, s-a disputat timp de două zile. Maria a reprezentat Suedia, concurând din partea clubului WTF Lejon Taekwondo din Goteborg (oraşul în care se află familia Butcaru). Graţie unor evoluţii foarte bune, constănţeanca a cucerit medalia de bronz la categoria -51 kg junioare B, după ce a pierdut în semifinale. Maria a susţinut trei meciuri, învingând adversarele din Grecia şi Marea Britanie şi pierzând în penultimul act în disputa cu reprezentanta Australiei. Sportiva din Mihail Kogălniceanu a câştigat al doilea meci cu 30-20. „Atât noi, părinţii, cât şi antrenorii suntem foarte mulţumiţi de această performanţă a Mariei. A fost singura medaliată dintre cei patru copii de la clubul Lejon participanţi în Germania“, a declarat mama sportivei, Ioana Butcaru, care este profesor de educaţie fizică şi sport la Goteborg. 

Una dintre surorile Mariei face handbal 

La clubul la care se pregăteşte Maria Butcaru la Goteborg, antrenor-coordonator este un maestru iranian, Ahmed Talabani, care, în 2014, atunci când Maria i-a călcat pragul sălii şi a dat un test la Taekwondo WTF, a inclus-o pe fetiţa din Mihail Kogălniceanu direct în grupa de elită, după ce a văzut cât de talentată este. Cele două surori ale Mariei sunt Ioana (12 ani) şi Elena (opt ani). Ioana a practicat şi ea Taekwondo WTF la Mihail Kogălniceanu, iar acum, la Goteborg, face handbal, dar e înscrisă şi la un cerc de dramă, după ce a făcut şi canto. „Maria a avut oferte de la mai multe echipe, dar am rămas fideli clubului lui Ahmed Talabani“, mai spune Ioana Butcaru.

Au concurat şi Ovidiu Trifan, şi Mălina Mihăilă

La categoria Mariei de la Openul Germaniei au fost înscrise 13 sportive, în afară de cele cu care constănţeanca s-a confruntat mai concurând luptătoare din Suedia (2), Germania (4), Danemarca, Austria, Italia şi Spania. La Hamburg a evoluat şi lotul României, între care s-au aflat şi Ovidiu Trifan, şi Mălina Mihăilă, ambii reprezentanţi ai CSA Steaua Taekwondo Bucureşti, dar originari din comuna constănţeană Mihail Kogălniceanu, unde au început practicarea Taekwondo WTF. În vârstă de 18 ani, Ovidiu Trifan a concurat la categoria -54 kg seniori (alături de alţi 27 de sportivi), iar Mălina Mihăilă a evoluat la categoria -57 kg senioare (care a avut 31 de luptătoare la start). După cum s-a arătat pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Taekwondo WTF, întrecerea din Germania a reprezentat primul contact al sportivilor şi tehnicienilor români cu noul regulament competiţional. 

Rezultate an de an 

Colectivul tehnic al secţiei de Taekwondo WTF de la CSC Mihail Kogălniceanu este format din antrenorul Laurenţiu Palangă şi instructorii Marian Olteanu şi Anda Palangă, sportivii clubului obţinând, an de an, rezultate importante, atât pe plan intern, cât şi internaţional. Pe lângă sprijinul solid pe care clubul sportiv îl primeşte din partea Primăriei Mihail Kogălniceanu, sportivii apreciază şi ajutorul venit de la Primăria Nicolae Bălcescu.
 
Sursa foto: Facebook (Bedri Doroci, Maria Butcaru)  

Citeşte şi: 

Li s-a dus vestea: Luptătoarea Maria Butcaru, de la Mihail Kogălniceanu, inclusă în grupa de elită a unui club din Suedia (galerie foto)

A fost încoronat „rege“: Ovidiu Trifan, din Mihail Kogălniceanu, cel mai bun sportiv al României la Taekwondo WTF (galerie foto)

Aur pentru Denisa Gheondea: CSC Mihail Kogălniceanu, patru medalii la Campionatul Balcanic de Taekwondo WTF (galerie foto)

„Copilul nostru de aur”: Ovidiu Trifan s-a impus în Germania, la Cupa Preşedintelui la Taekwondo WTF (galerie foto)

Judeţul Constanţa, redutabil la Taekwondo WTF: CSC Mihail Kogălniceanu a cucerit Cupa României pentru a şaptea oară la rând (galerie foto)

„Primul pariu reuşit al lotului de Taekwondo“: Ştefania Popa, de la CSC Mihail Kogălniceanu, bronz la Campionatul European

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii