Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Basescu, la Zilele Culturii Aromane

ro

29 Aug, 2009 02:08 3207 Marime text
aromana.jpgÎntre 28 şi 30 august, Comunitatea Armână din România organizează cea de-a VI-a ediţie a Zilelor Culturii Armâne.

Evenimentul, care nu vrea să fie în niciun caz unul exclusivist şi la care sunt invitaţi să ia parte toate persoanele interesate de cultura armânească, se va desfăşura la Constanţa şi în comuna Stejaru, judeţul Tulcea.

La festivalul cultural sunt aşteptaţi să vină aromâni din toate colţurile ţării, cât şi de peste hotare, din Grecia, Macedonia Albania, Bulgaria, Franţa sau Germania. Traian Băsescu, preşedintele României, a confirmat prezenţa la evenimentul ce se va desfăşura duminică, la Tulcea. În Constanţa, acţiuni culturale se desfăşoară la Muzeul de Artă, unde persoanele interesate vor putea admira lucrările expuse la manifestarea de arte plastice. Sâmbătă, de la ora 10.00, are loc simpozionul „Credinţa, taina dăinuirii poporului armân peste milenii", iar Toma Enache şi Spiru Fuchi lansează un CD de poezii, moment urmat de un recital de poezii armâneşti, toate evenimentele având loc la Hotel Ibis. De la ora 17.00, în piaţeta din faţa Cazinoului din Mamaia, are loc spectacolul ţinut de un ansamblu din Grecia, iar de la 19.30, la Teatrul Oleg Danovski va putea fi urmărită piesa „Secta a Muljerilor", adaptată după „Norii" de Aristofan. Duminică, la ora 09.00, se oficiază liturghia în limba armânească, la Eschibaba, Tulcea. La ora 12.00, festivalul continuă cu hora mare, la care este aşteptat să participe şi Traian Băsescu. Comunitatea Armână din România s-a înfiinţat în 1991 şi numără, în prezent, 7.000 de membri grupaţi în şase filiale teritoriale, în Bucureşti, Constanţa, Timiş, Tulcea, Ialomiţa şi Călăraşi. La Constanţa, evenimentul „Zilele Culturii Armâne" a fost lansat de George Şuţu, preşedinte al filialei locale, Tănase Stamule, vicepreşedinte pe comunicare al comunităţii, Nicolae Vrană, project manager, Nicolae Cusha, scriitor, şi Constantin Stere, vicepreşedinte pe probleme de cultură, filiala Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii