Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Detalii exclusive din dosar Protecția Copilului din Constanța, zguduită de un scandal sexual. Angajat, reţinut pentru corupere sexuală

ro

19 Jan, 2017 09:43 5512 Marime text
Un angajat al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a fost reţinut de oamenii legii din Constanţa, acesta fiind acuzat de corupere sexuală a minorilor. Azi, cel în cauză va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Angajatul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța este angajat din 2009. Cel în cauză a terminat două facultăţi: Istorie şi Psihologie.

Crăciun Andrei Eduard, este educator în cadrul Adăpostului de noapte şi de zi pentru copiii străzii.
 
Cercetările în prezentul dosar au pornit de la un denunţ, înregistrat la poliţie pe data de 01 octombrie 2016.
 
Denunţătorul, Constantin Dorel Manea, arată în sesizarea sa că începând cu anul 2011, Crăciun Andrei Eduard, în calitate de educator în cadrul DGASPC Constanţa, în mod repetat, i-a invitat la domiciliul său pe minorii (…), toţi trei instituţionalizaţi la Centrul de Plasament Micul Rotterdam din Constanţa, în scopul întreţinerii de raporturi sexuale orale cu aceştia.

Ulterior activităţilor specifice, la data de 11 ianuarie 2017, lucrătorii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la presupusa săvârşire a a trei infracţiuni de influenţarea declaraţiilor, de către denunţătorul Manea Constantin Dorel, trei infracţiuni de influenţarea declaraţiilor şi o infracţiune de şantaj, de martorul Nicu P. şi o infracţiunii de şantaj de persoana vătămată G.C.B, dispunându-se totodată schimbarea încadrării juridice a faptei pentru care este cercetat Andrei Eduard Crăciun, din infracţiunea de act sexual cu un minor, în infracţiunea de coruperea sexuală a minorilor.

În urma probatoriului administrat în cauză, oamenii legii arată că denunţătorul, cunoscând că Andrei Eduard Crăciun ar fi desfăşurat activităţi ce puteau fi încadrate doar ca infracţiunea de corupere sexuală a minorilor şi doar faţă de minorul B.G.C., cu sprijinul numitului Nicu P., a încercat să-i determine pe numiţii (…) să declare în mod mincinos în faţa organelor de urmărire penală o situaţie mult mai gravă faţă de cea reală, astfel încât presupusele fapte comise de Andrei Eduard Crăciun, să fie încadrate juridic ca infracţiuni de trafic de minori, trafic de persoane şi act sexual cu un minor.
 
De asemenea, oamenii legii mai arată că Nicu P. şi B.G.C., în perioada iunie-iulie 2015, respectiv februarie - noiembrie 2016, l-ar fi constrâns pe Andrei Eduard Crăciun, să le ofere diverse bunuri şi sume de bani pentru a nu da în vileag presupusele activităţile de natură sexuală desfăşurate de acesta în perioada 2011-2016.

Ieri, poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 de ore, a numiţilor Nicu P., Constantin Dorel Manea, Andrei Crăciun Eduard şi s-a solicitat luarea măsurii controlului judiciar pentru B.G.C.

UPDATE 1, ora 18.13

Magistrații Judecătoriei Constanța au dispus arestarea pentru 30 de zile a lui Eduard Crăciun, educator la Centrul Micul Rotterdam, Dorel Constantin Manea şi Nicu Petrechiuţă.

Citește și 

Eduard Crăciun, educator la Centrul Micul Rotterdam, arestat preventiv

Oficial despre scandalul sexual de la Protecția Copilului din Constanța. „L-a îndemnat şi determinat să săvârşească acte de masturbare”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii