Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Planurile primarului Valentin Saghiu pentru anul 2016 Drumul care leagă Siminoc de Murfatlar va fi reabilitat (document)

ro

28 Jan, 2016 00:00 3004 Marime text

 
După investiţiile deloc de neglijat pe care autoritatea publică locală le-a întreprins în anul care tocmai a trecut, pentru anul 2016, Primăria Murfatlar şi-a făcut deja planul de bătaie. Pentru că este o localitate în care accesul la informaţiile de interes public nu sunt barate, din iniţiativa primarului Valentin Saghiu, administraţia locală pune pe tabelă câteva dintre lucrările ce vor fi executate în 2016.
 
Fondul de investiţii al Primăriei cuprinde atât bani pentru proiecte sociale, cât şi pentru lucrări de infrastructură. Continuarea lucrărilor de amenajare a bazei sportive de la Siminoc şi alimentarea cu energie electrică a acesteia, realizarea parcului de recreere din oraşul Murfatlar, dar şi construirea unor locuinţe sociale sunt doar câteva dintre investiţiile pe care oraşul le are în plan. Investiţii care nu sunt deloc de neglijat, valoarea lor depăşind suma de 5 milioane de lei.
 
Acestora li se adaugă alte lucrări în curs, pentru care primarul Valentin Saghiu a depus nenumărate eforturi până să le vadă realizabile. Unul dintre aceste proiecte prevede reabilitarea şi modernizarea a 13 străzi în satul Siminoc (Fântâniţei + prelungire, Unirii, Secerişului - parţial, Horei, Amurgului, Socului - parţial, Răsăritului - parţial, Mărului, Cultelor, Culturii, Cumpenei, Prunului, Izvorului - parţial). Acestora li se vor adăuga alte 26 de străzi din Murfatlar (Speranţei, Bradului, Caişilor, Vişinului, M. Corvin, V. Pârvan, Intrarea Fântâniţei, Serpelea, Plopilor, Frasinului, Măceşului, N. Labiş, Mihail Sadoveanu, M. Preda, A. Iancu, M. Basarab, N. Iorga, Amurgului, Portului - parţial, Pescăruşului, Minerului - parţial, Ciocârliei, I. Creangă - parţial, Al. Deversorului, Al. Nufărului, Al. Macului).
 
Un alt proiect vizează modernizarea Drumului Comunal 27 Murfatlar - Siminoc, inclusiv podurile aferente. Alţi 600.000 de lei reprezintă rezerva Primăriei pentru alte investiţii, sumă care ar putea creşte însă. Nu mai puţin important este că la Murfatlar se continuă construcţia unor locuinţe ANL, oraşul constănţean fiind unul dintre cele patru în care au fost demarate astfel de construcţii în anul 2015. Despre acest lucru vom vorbi însă într-o ediţie viitoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii