Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzeul de Artă Populară va fi restaurat (document)

ro

16 Mar, 2017 00:00 2574 Marime text
Municipiul Constanţa anunţă consultarea pieţei în vederea elaborării DALI (Documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii), inclusiv studiu istoric, studiu topografic, documentar fotografic, precum şi documentaţii pentru obţinere avize/acorduri solicitate prin certificatul de urbanism, aferente obiectivului de investiţii „Restaurarea Muzeului de Artă Populară, Constanţa“.
 
Scopul realizării obiectivului de investiţii îl reprezintă îmbunătăţirea infrastructurii culturale prin reabilitarea, consolidarea şi restaurarea Muzeului de Artă Populară Constanţa. Imobilul este amplasat în zona istorică a Constanţei, fiind o clădire monument istoric de valoare naţională şi universală, cu o mare însemnătate pentru istoria oraşului.
 
Ansamblul muzeal ce urmează a fi reabilitat este compus din clădirea muzeului şi clădirea anexă. Clădirea muzeului are regim de înălţime D+P+1E, fiind construită din cărămidă şi beton, fără lift, şi datează din anul 1896 fiind proiectată în stil neoromânesc, stilul arhitectonic făcând apel la elemente de tradiţie, folosite în special, la edificiile de cult. Suprafaţa construită a clădirii este de 431 mp, suprafaţa construită desfăşurată este de 1.449 mp, iar suprafaţa măsurată a imobilului, de 1.636 mp.

Clădirea anexă are regim de înălţime D+P+1E, suprafaţa construită desfăşurată este de 482 mp, în timp ce suprafaţa măsurată a imobilului are 1.636 mp. Această clădire datează din anul 1954, este construită din cărămidă şi beton, fiind într-un stadiu avansat de degradare. Aceasta are funcţiunea de laborator de restaurare, depozite şi ateliere de lucru ale muzeului.

Obiectivul de investiţie este monument istoric

Persoanele interesate de restaurarea Muzeului de Artă Populară trebuie să aibă în vedere faptul că obiectivul de investiţie este monument istoric şi nu i se poate modifica aspectul faţadelor. De asemenea, prestatorul va avea în vedere adaptarea imobilului la nevoile individuale ale persoanelor cu dizabilităţi, implementarea unor soluţii prietenoase cu mediul înconjurător, precum şi orice alte lucrări necesare realizării obiectivului propus. Toate studiile/cercetările de specialitate preliminare pentru elaborarea expertizei tehnice se vor întocmi conform prevederilor legale în vigoare, respectiv specialişti, experţi şi verificatori atestaţi de Ministerul Culturii.
 
Totodată, ofertanţii vor preciza dacă personalul minim de specialitate solicitat este suficient pentru realizarea serviciului sau, în caz contrar, se va prezenta o listă cu personalul necesar realizării acestei investiţii în conformitate cu legislaţia naţională în vigoare şi cu cerinţele Ghidului solicitantului - Condiţii specifice de accesare a fondurilor, Axa Prioritară 5, Prioritatea de investiţii 5.1, Programul Operaţional Regional 2014-2020.
 
Cei interesaţi pot transmite propunerile până la data de 20.03.2017. Consultarea se va desfăşura doar în sistem electronic, orice persoană sau organizaţie interesată având posibilitatea de a transmite oferta de preţ în vederea determinării valorii estimate a serviciului. Ofertele, precum şi alte informaţii se pot transmite la adresa de e-mail programe@primaria-constanta.ro.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta caietul de sarcini şi solicitarea de consultare de piaţă pentru obiectivul de investiţii „Restaurarea Muzeului de Artă Populară, Constanţa“. 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii