Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:33 15 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cumpărări directe Constanța Primăria Mereni, contract cu avocatul Marius Adrian Răducan. Ce litigii sunt vizate (DOCUMENT)

ro

20 Feb, 2024 17:00 1008 Marime text
  • „Este vorba despre acordare asistență jurudică, precum și consultanță, în principal pentru punerea în aplicare a măsurilor dispuse de Curtea de Conturi, în urma auditului desfășurat la primărie“, a explicat, pentru ZIUA de Constanța, primarul Dumitru Guriță.
  • În Secțiunea Document poate fi consultat anunțul publicat în SEAP.
Primăria Comunei Mereni a semnat, prin cumpărare directă, un contract vizând acordarea de consiliere și asistență jurică pentru mai multe litgii, cu avocatul Marius Adrian Răducan, din cadrul Baroului Constanța.
 
Informația a apărut în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se precizează că valoarea contractului este de 90.000 de lei fără TVA, adică peste 18.000 de euro, la cursul actual.
 
Contactat telefonic, Dumitru Guriță, primarul comunei Mereni, a explicat, pentru ZIUA de Constanța, ce vizează contractul.
 
„Este vorba despre acordare asistență jurudică, precum și consultanță, în principal pentru punerea în aplicare a măsurilor dispuse de Curtea de Conturi, în urma auditului desfășurat la primărie“, a spus primarul Dumitru Guriță.
 
Acesta a explicat în continuare că sunt mai multe litigii pe care primăria le are, dosarele având diferite obiecte, fiind al doilea an în care instituția este asistată juridică și reprezentată în instanță de avocatul Marius Adrian Răducan.
 
„Este al doilea an în care lucrăm cu domnul avocat! Nu am fi avut cum altfel să punem în aplicare măsurile dispuse de Curtea de Conturi și să recuperăm din sumele prevăzute de auditori“, a mai adăugat primarul comunei Mereni.
 
Potrivit informațiilor din SEAP, denumirea achiziției este „Abonament pentru AC cu până la 6 litigii/ consultanță și asistență juridică generală“.
 
În descrierea achiziției se precizează că este vorba despre „I) Servicii juridice de consultanță- asistență juridică: a) Acordarea de consultanță juridică scrisă/telefonică/e-mail/videoconferință – la solicitarea clientului/beneficiarului; b) Consultanță juridică la încheierea de contracte comerciale/ achiziție publică/ parteneriat public-privat/ concesiuni s.a.m.d; c) Asistență în faza necontencioasă a unor litigii; d) Redactare contracte, memorii, notificări, etc; e) Redactare și prezentare de studii / opinii juridice de specialitate; f) Asistență și consultanță juridică la redactarea diferitelor proiecte initiate de către beneficiar -Primarul Comunei și/sau Consiliul Local al Comunei; g) Asistență/ consultanță juridică în toate situațiile în care prestatorul este solicitat de beneficiar h) Acordare consultanță de specialitate juridica în vederea verificării modului de ducere la îndeplinire a măsurilor dispuse de către auditul Curții de Conturi (atât sub aspectul abaterilor, cât și sub aspectul prejudiciilor, dacă situația reținută în actul de control o impune)“.
 
De asemenea, contractul include și „II) Servicii juridice de reprezentare avocațială: în situația în care apar litigii în care clientul/beneficiarul este parte, iar acestea impun prezența avocatului pentru reprezentarea intereselor clientului, la solicitarea clientului, avocatul va acorda: - Asistență juridică și reprezentare în instanțe civile, comerciale, penale, de dreptul muncii și de contencios administrativ, fond funciar, etc –cu indicarea numărului de dosar și a instanței competente. – Asistență juridică și /sau reprezentare în fața altor instituții sau autorități ale Statului (parchet, poliție, executori judecătorești, notari, etc), precum și în fața oricăror persoane fizice sau juridice de drept privat“.
 
Primăria Mereni
 
Primarul comunei Mereni este Dumitru Guriță, din partea PNL, ales în urma alegereilor din 2020, cu mandat valabil până în toamna anului 2024, iar viceprimar este Florea Ciucardel, din partea PRO România.
 
Din Consiliul Local fac parte consilierii: Gheorghe Chiriac (PNL), Vasile Rada (PNL), Costică Rizea (PNL), Vasilica Jitaru (PNL), Nicoleta-Ramona Bejan (PSD), Cristian Alexandru Gărea (PSD), Ghiulser Baubec (PSD), Marian Melente (USR-PLUS) și Cătălin Nedelcu (USR-PLUS).
 
În Secțiunea Document poate fi consultat anunțul publicat în SEAP.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
DNA Constanța, sesizată de Curtea de Conturi, pentru un posibil abuz în serviciu, la Primăria Mereni! Primarul Dumitru Guriță – „Eu am chemat controlul“
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii