Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:29 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța Atenție! Se verifică sirenele – Vezi în ce perioadă

ro

23 Apr, 2024 10:39 2004 Marime text
Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța
 
  • Primăria Municipiului Constanța anunță cetățenii că până pe 26 aprilie 2024 vor fi verificate sirenele. În timpul testelor, vor răsuna semnale acustice scurte, astfel, reprezentanții primăriei fac apel la constănțeni să rămână calmi.  

Redăm integral comunicatul de presă emis de Primăria Municipiului Constanța:

Începând de săptămâna trecută, Primăria Municipiului Constanța, prin Serviciul Protecție Civilă, se asigură că sirenele din municipiul Constanța funcționează în cele mai bune condiții.
 
Până în data de 26 aprilie, constănțenii ar putea auzi semnalele acustice scurte emise pentru verificarea acestora. Pentru că este vorba doar de o verificare a mijloacelor de alarmare, rugăm cetățenii să rămână calmi.
 
Menținerea în stare de operativitate a sistemului de înștiințare - alarmare este una dintre responsabilitățile administrației publice locale. Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate.
 
SEMNALELE DE ALARMARE ACUSTICE A POPULAȚIEI, INSTITUȚIILOR PUBLICE ȘI OPERATORILOR ECONOMICI
 
PREALARMĂ AERIANĂ - Se compune din 3 sunete (impulsuri) a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Semnificație: Aducerea la cunoștința populației despre posibilitatea producerii unui atac aerian
 
ALARMĂ AERIANĂ - Se compune din 15 sunete (impulsuri) a 4 secunde fiecare cu pauză de 4 secunde între ele. Semnificație: Aducerea la cunoștința populației despre iminența producerii unui atac aerian
 
ALARMĂ LA DEZASTRE - Se compune din 5 sunete (impulsuri) a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Semnificație: Aducerea la cunoștința populației despre iminența producerii unor dezastre
 
ÎNCETAREA ALARMEI - Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durată de 2 minute. Semnificație: pericolul a încetat, se pot relua activitățile.
 
Citește și

Atenție, constănțeni! În perioada următoare se vor verifica toate cele 63 de sirene de alarmare publică din Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii