Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect privind construirea Șoselei de Coastă „Riviera Tomis- între Portul Constanța și Stațiunea Mamaia“ depus de grupul consilierilor PSD Constanța

ro

15 Jan, 2024 14:19 1257 Marime text
Grupul consilierilor municipali PSD a depus la primărie proiectul privind construirea Șoselei de Coastă “ Riviera Tomis- între Portul Constanța și Stațiunea Mamaia. 

De asemenea au solicitat primarului includerea în bugetul pe anul 2024 alocarea banilor necesari pentru actualizarea documentației tehnico-economice privind obiectivul de investiții Șoselei de Coastă “ Riviera Tomis- între Stațiunea Mamaia și Portul Constanța.

Potrivit reprezentanților PSD Constanța, proiectul vizeză o serie de intervenții precum:
- amenajarea unui drum de legătură între Portul Tomis și Stațiunea Mamaia, (de-a lungul falezei de nord a municipiului), compus din parte carosabilă, pistă pentru deplasarea cu bicicleta, trotuar, zone de oprire și staționare a autovehiculelor, spațiu verde, iluminat public și elemente diverse de mobilier urban;
- amenajarea unor căi de acces  între partea superioară a falezei și plajă; 
- consolidarea versantului falezei, inclusiv realizarea sistemelor de drenaj, colectarea apelor pluviale și înierbarea și amenajarea peisagistică a versantului;
- Creșterea atractivității economice și turistice a zonei;
- Îmbunătăţirea infrastructurii publice edilitare a municipiului;
- Îmbunătățirea mobilității urbane în zonă;
- Accesibilizarea și creșterea gradului de utilizare a zonei de plajă, inclusiv pentru persoanele cu mobilitate redusă;
- Consolidarea falezei de nord a municipiului Constanţa;
- Protecția mediului și creșterea suprafețelor de spațiu verde;
- Creșterea climatului de siguranță publică în zonă;
- Implementarea unei noi perspective urbanistice asupra zonei, având la bază conceptul de ”întoarcere a orașului cu fața spre mare”.

"În ciuda lărgirii plajelor și stopării procesului de eroziune costieră, problemele de stabilitate și consolidare a taluzurilor, de-a lungul falezei de nord, s-au menținut și amenință siguranța construcțiilor din zonă, inclusiv a blocurilor de locuințe.


De asemenea, plajele sunt greu accesibile, rezidenții și turiștii fiind nevoiți să coboare și să urce taluzul pe diferite cărări abrupte sau scări improvizate, ceea ce face imposibil accesul pentru persoanele cu mobilitate redusă (bătrâni, femei cu copii, persoane cu dizabilități). 

Dezvoltarea sustenabilă, prin creşterea economică şi a oportunităţilor de afaceri în turism datorită noii infrastructuri, va duce la crearea de locuri de muncă şi la creşterea standardului şi calităţii vieţii în destinaţia turistică Constanţa – Mamaia", susțin inițiatorii proiectului.

Citește și: 

Este oficialProiectul de suflet al lui Mazăre, şoseaua de coastă, stopat de MDRAP şi de Făgădău
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii