Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:41 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Mazare „Soseaua de coasta nu a trecut la vot"

ro

08 Sep, 2009 00:49 3340 Marime text

alexandru-mazare_9018.jpgÎn Senatul României a avut loc astăzi votul final la modificarea legii zonei costiere, iniţiativă a senatorului PSD de Constanţa Alexandru Mazăre şi a deputatului Eduard Martin, prin care se urmărea construirea şoselei de coastă. Potrivit declaraţiei lui Mazăre, „din păcate, legea nu a trecut pentru că parlamentarii PD-L au votat din nou împotrivă, obstrucţionând o nouă iniţiativă în favoarea Constanţei". „Nu este atât o înverşunare şi o împotrivire a PD-L, cât a lui Traian Băsescu. După vot am avut o discuţie cu liderul de grup al PD-L şi l-am întrebat cum motivează decizia de a se opune legii, pentru că în comisia de resort, democrat liberalii au votat în favoarea legii. A plecat capul şi, ruşinat, mi-a spus că este o decizie politică" a declarat senatorul Alexandru Mazăre. Legea va merge mai departe la Camera Deputaţilor, care este şi cameră decizională. Senatorul Alexandru Mazăre crede că dorinţa constănţenilor de a avea o şosea de coastă şi odată cu acest proiect şi alte iniţiative de acest gen se îndepărtează tot mai mult.

Proiectul a fost aprobat de Camera Deputaţilor pe 30 septembrie 2008. Pe 27 octombrie, preşedintele Traian Băsescu a refuzat promulgarea actului normativ şi l-a retrimis în parlament. A primit avizul Ministerului Mediului în primăvara lui 2009, iar în sesiunea parlamentară din vară, actul normativ s-a reîntors în Senat. Între timp, legea a primit şi avizul Comisiei de Administraţie Publică din Senat, iar astăzi, la votul final, a fost respins din cauza votului parlamentarilor PD-L.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 08 Sep, 2009 12:19 D-le "DAN" ,nimic nu se face fara bani. Daca exista vile pe malul MARII NEGRE nu mi se pare o ilegalitate,ba chiar un curaj din partea acestora, de a amesteca frumosul cu periculosul. Dar nu vad de ce sa nu se construiasca o SOSEA DE COASTA, PE MALUL MARII NEGRE,daca dupa spusele altora mai cunascatori decat mine, exista si in alte tari cu iesire la MARE ? Eu cred ca merita aprobat proiectul acesta si dupa finalizarea lui s-ar putea sa rivalizam cu marile si impunatoarele puteri in domeniul turismului.
  • dan 08 Sep, 2009 10:15 conform legii ultima constructie trebuie sa fie le o distanta minima X fata de apa.In Constanta si-au construit vile toti smecherii fara sa respecte legea.Acum vor sa faca soseaua de coasta ,care va fi ultima constructie si astfel vilele sa intre in legalitate.Totodata terenul liber ramas dupa sosea va fi valorificat in folosul mafiotilor iar cei ce vor aproba se vor umple de bani.Asta e smecheria ,terenurile nu soseaua sau constantenii.V-ati prins?Banu nene!
  • Senatorului cu suzeta 08 Sep, 2009 09:48 Am plans toata noaptea de suparare.
  • surmelis argentina pusa 08 Sep, 2009 03:59 Partidele mai fac "fite" cateoadata, una impotriva celeilalte. Aici e vorba de teama de a lua decizii corecte ,dar care pot fi considerate incorecte, dupa un anumit timp sau de un anumit partid care instiga la scandal in detrimentul Romaniei si a locuitorilor ei.