Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:21 23 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM, la primul turneu al anului

ro

09 Jan, 2009 02:57 712 Marime text

handbal_HCM.jpgVicecampioana nu va putea conta, la stagiul de pregătire din Serbia, pe cei şase jucători convocaţi la echipa naţională

Handbal Club Municipal va susţine, în această perioadă, primul turneu de pregătire al anului în Serbia, unde vor avea loc câteva partide de pregătire în compania unor formaţii de prima ligă.

Liderul clasamentului Ligii Naţionale de handbal masculin, Handbal Club Municipal Constanţa, a plecat, în cursul zilei de ieri, în cantonament în Serbia. Astfel, timp de aproape două săptămâni, formaţia pregătită de Zoran Kurtes, Eden Hairi şi Djordje Cirkovic va întreprinde un stagiu de pregătire în localitatea Kladovo, unde antrenorii se vor axa, în principal, pe pregătirea fizică a echipei. Niciun jucător care a încheiat turul campionatului nu a părăsit echipa constănţeană. În cantonament cu HCM va merge şi fostul jucător al constănţenilor, Enis Murtaza, care în această iarnă şi-a reziliat contractul cu Lignitul Târgu Jiu. Murtaza va susţine probe de joc la HCM şi dacă îi va impresiona pe antrenorii constănţeni, va reveni la echipa la care a cunoscut consacrarea. Un alt jucător care va susţine probe de joc în cantonamentul de la Kladovo va fi şi Mirko Popovic. În vârstă de 25 de ani, interul dreapta sârb activează în prima ligă din Serbia, la formaţia RK Proleter Naftagas, echipă cu care s-a calificat, în acest sezon, în optimile de finală ale Cupei Challenge. În cantonamentul din fosta republică iugoslavă, echipa nu se va putea baza pe serviciile celor şase jucători convocaţi de selecţionerul Aihan Omer la lotul naţional (Rudi Stănescu, Mihai Popescu, George Buricea, Mihai Timofte, Lurenţiu Toma şi Florin Nicolae). De asemenea, în Serbia se vor alătura lotului constănţean şi cei patru jucători din spaţiul ex-iugoslav - Adzic, Ivankovic, Pavlovic şi Vukovic, care au sărbătorit, alături de antrenorul Zoran Kurtes, Crăciunul pe rit vechi pe 7 ianuarie. Vicecampioana en-titre va susţine şi o serie de meciuri amicale în compania unor formaţii de primă ligă, precum Steaua Roşie Belgrad, Partizan Belgrad sau RK Jugovic Kac. Handbal Club Municipal va juca însă primul meci al anului în întrecerea internă (cu CSM Medgidia) mai târziu, pentru că pe 14 sau 15 februarie formaţia constănţeană va juca primul meci oficial în 2009, în deplasare, împotriva slovacilor de la Tatran Presov, partidă contând pentru optimile de finală ale Cupei Challenge.

România debutează la turneul din Danemarca

Cei şase jucători ai HCM-ului convocaţi la echipa naţională vor debuta, astăzi, în turneul de pregătire din Danemarca, când România va întâlni, de la ora 18.30, formaţia Islandei. Sâmbătă şi duminică, „tricolorii" vor mai susţine două partide în compania Bosniei, respectiv a ţării gazdă. România va participa, în perioada 16 ianuarie - 1 februarie, la Campionatul Mondial din Croaţia, unde face parte din Grupa A, alături de naţionalele Franţei, Ungariei, Australiei, Slovaciei şi Argentinei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii