Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:58 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gestionarea traficului rutier la punctele de trecere a frontierei comune româno-bulgare, în atenția autorităților din cele două țări (GALERIE FOTO)

ro

22 May, 2024 20:32 687 Marime text
Foto: MAILa data de 22 mai 2024, secretarul de stat pentru ordine și siguranță publică,  chestor general de poliție Bogdan DESPESCU, a avut o întrevedere de lucru la Ruse, în Republica Bulgaria, cu secretarul general al Ministerului de Interne bulgar, Dimitar KANGALDZHIEV.

Potrivit MAI, la întâlnire au mai participat reprezentanți ai structurilor de Poliție și de Poliție de Frontieră din cele două țări.

Întâlnirea a avut ca scop evaluarea implementării aspectelor convenite de către viceprim-ministrul, ministrul afacerilor interne, Cătălin PREDOIU, cu omologul bulgar, Kalin Stoianov, cu prilejul vizitei, la Sofia, la 18 aprilie 2024, în contextul aderării la spațiul Schengen, respectiv măsurile compensatorii întreprinse de cele două state în urma ridicării controalelor la frontierele aeriene și maritime.

„Cele două părți au stabilit măsuri punctuale în vederea intensificării cooperării operative pentru combaterea criminalității organizate și a celei transfrontaliere, cu accent  pe traficul de migranți, traficul de droguri, precum și operațiuni speciale. Totodată, au fost stabilite viitoare acțiuni operative în perspectiva eliminării controalelor la frontierele interne terestre, cu accent pe securizarea frontierelor, combaterea migrației ilegale și a criminalității organizate în general.

În perspectiva apropiatului sezon turistic estival, delegațiile au discutat despre măsurile care vizează gestionarea traficului rutier la punctele de trecere a frontierei comune“ - au mai precizat reprezentanții MAI.

Citește și: 

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat, şi șeful Poliţiei de Frontieră din România vin mâine la Mangalia!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii