Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:06 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Ministrul apărării naționale, la reuniunea Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt România – Turcia

ro

22 May, 2024 10:27 273 Marime text
Ministrul apărării naționale, la reuniunea Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt România – Turcia
 
            Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut marţi, 21 mai, o întrevedere cu omologul său turc, Yaşar Güler, în marja primei reuniuni a Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt România – Turcia, desfășurată la Ankara.
          Întrevederea a constituit un bun prilej pentru continuarea discuțiilor privind necesitatea consolidării securității în regiunea Mării Negre și a creșterii cooperării dintre cele două state în acest domeniu.
            Ministrul apărării naționale a subliniat importanța proiectelor comune româno-turce atât în context bilateral, cât și în cadrul NATO, în vederea consolidării securității zonei Mării Negre.
          „Angajamentele Ankarei pentru securitatea în regiune și pentru stabilitatea flancului estic al NATO, prin participarea la misiunea aliată de poliție aeriană întărită și prin contribuția în cadrul Comandamentelor structurilor multinaționale care funcționează în România sub stindardul Alianței Nord-Atlantice, reprezintă un mesaj important de unitate și solidaritate în această zonă”, a spus Angel Tîlvăr.
         Cei doi oficiali au reiterat importanța continuării demersurilor pentru operaționalizarea inițiativei de combatere a minelor navale în derivă din Marea Neagră - MCM Black Sea, ca proiect prioritar de cooperare în vederea creșterii siguranței navigației pe mare.
 
 
 
 
Biroul de presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii