Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:11 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miting de protest în fața Palatului Victoria! Ce solicită sindicaliștii

ro

22 May, 2024 21:02 669 Marime text
Foto: facebook/Guvernul RomânieiSindicatul Agențiilor Județene pentru Protecția Mediului, Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerţului – SAONRC, Sindicatul Europol - filiala Arhivele Naţionale ale României, Sindicatul Salariaților din cadrul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării – CNCD și Sindicatul Național Sport și Tineret - SNST - afiliate la Federația PUBLISIND și Blocul Național Sindical – organizează un miting de protest contra inechităților și discriminărilor salariale existente în domeniile de activitate reprezentate. 

Ppotrivit unui comunicat oficial, joi, 23 mai 2024, ora 13.30, sindicatele PUBLISIND organizează un MITING de PROTEST în fața Piața Victoriei
 

„Cerem o salarizare decentă, corelată cu complexitatea muncii!
Cerem dreptate și respect profesional pentru angajații din:

  •  Agențiile Județene pentru Protecția Mediului,
  • Oficiul Național al Registrului Comerțului,
  • Arhivele Naționale ale României,
  • Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării Sport și Tineret“ - au precizat sindicaliștii.
Potrivit unui comunicat oficial, angajații care au ca atribuții combaterea discriminării protestează în Piața Victoriei contra discriminărilor salariale!

„La astfel de extreme duc politicile salariale haotice ale guvernelor din ultimii 15 ani. Veniturile salariaților din Agențiile Județene pentru Protecția Mediului, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Arhivele Naționale ale României, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Sport și Tineret sunt menținute deliberat la niveluri care nu refletă complexitatea muncii sau care în anumite situației sunt chiar sub limita subzistenței. Cu toate acestea, precum și în condițiile în care nu se fac încadrări corespunzătoare, angajatorii pretind performanță, impun muncă suplimentară și alocă constant extrasarcini, în schimb salariații au de respectat o serie de interdicții specifice profesiilor“ - mai transmit sindicaliștii. 

Citește și: 

Protest spontan la Serviciul Județean Constanța al Arhivelor Naționale ale României. Activitatea, suspendată - Vezi pentru cât timp
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii