Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN INFORMATIV 30.04.2015

ro

30 Apr, 2015 09:52 763 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
700 de pachete cu ţigarete netimbrate descoperite pe o navă în Portul Constanţa
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit la bordul unei nave sub pavilion Turcia, sosită în Portul Constanţa din direcţia R. Bulgaria, 700 de pachete cu ţigarete netimbrate care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară şi erau ascunse în sala maşini.
 
În data de 29.04.2015, în intervalul orar 11.00 – 12.40, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Constanţa au desfăşurat, alături de lucrătorii vamali şi reprezentanţii Căpităniei Zonale Constanţa controlul amănunţit al unei nave sub pavilion Turcia, sosită în Portul Constanţa din direcţia portului Burgas (R. Bulgaria).
În urma controlului de frontieră au fost descoperite ascunse, într-un compartiment al navei situat în sala maşini, 700 de pachete cu ţigarete netimbrate mărcile Winston Classic Red Label şi Monte Carlo Red care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.
Echipa comună de control a ridicat în vederea confiscării cantitatea de ţigarete, cu o valoare de aproximativ 10.500 lei, iar lucrătorii vamali au aplicat două sancţiuni contravenţionale, în cuatum de 5.000 lei fiecare, pentru doi membri de echipaj, cetăţenii turci D. ALIRIZA în vârstă de 44 ani şi B. HASAN de 43 ani, conform art. 653, alin. 1, lit. a din H.G. 707/2006.
De asemenea, în urma controlului au fost identificate şi 20 de sticle cu băuturi spirtoase care erau ascunse şi nu fuseseră declarate la intrarea în ţară, pe care lucrătorii vamali le-au ridicat în vederea confiscării.
Poliţiştii de frontieră constănţeni au efectuat controlul de frontieră însoţiţi de câinele Nakala.
 
Paşaport fals descoperit asupra unui sirian în Portul Midia
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat, la bordul  unei nave sosită în Portul Midia din direcţia Libia, un cetăţean sirian care a încercat să intre în ţară cu un paşaport fals.
 
În data de 29.04.2015, în jurul orei 14.40, în urma controlului de frontieră efectuat la P.T.F. Midia asupra unei nave sub pavilion Tanzania, sosită din direcţia Libia, a fost descoperit un paşaport susceptibil a fi falsificat.
Documentul de călătorie, care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, aparţine cetăţeanului sirian A. KHALED, în vârstă de 31 ani, despre care comandantul navei a declarat că ocupă funcţia de îngrijitor de animale.
Cetăţeanul sirian a declarat faptul că şi-a procurat paşaportul fără a cunoaşte faptul că acesta este falsificat, urmând a fi cercetat de poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323 Cod Penal.
Poliţiştii de frontieră l-au sancţionat contravenţional pe comandantul navei, cetăţeanul sirian K. FAHIM, cu suma de 8.000 lei deoarece a transportat în România un străin fără a îndeplini condiţiile legale, faptă prevăzută şi sancţionată conform art. 134, pct. 1 din O.U.G. 194/2002.
 
Pescuit în perioada de prohibiţe la Isaccea
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând un cetăţean român care desfăşura activităţi ilegale de pescuit în perioada de prohibiţie pe fluviul Dunărea.
 
În data de 29.04.2015, în jurul orei 16.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Isaccea l-au depistat, pe fluviul Dunărea, pe cetăţeanul român EUGEN M.,în vârstă de 41 ani, domiciliat în judeţul Tulcea, care pescuia dintr-o barcă, cu două plase tip setcă în lungime de 100 de metri, în perioada de prohibiţie.
În urma controlului, în barcă a fost găsită cantitatea de 31,4 kilograme peşte proaspăt din speciile crap, scrumbie şi mreană, care a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.
Poliţiştii de frontieră au confiscat şi plasele de pescuit, iar pe numele bărbatului în cauză au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „ pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie” şi „utilizarea plaselor de pescuit tip monofilament”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Şofer pe drumurile publice fără permis de conducere
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă un cetăţean român care conducea pe drumurile publice un autoturism fără a avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.
 
În data de 30.04.2015, în jurul orei 00.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Băneasa au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Dacia înmatriculat în România şi condus de cetăţeanul român RASID D., în vârstă de 50 de ani.
La solicitarea documentelor pentru control, bărbatul, domiciliat în judeţul Constanţa, a declarat că nu deţine permis de conducere auto pentru nicio categorie de autovehicul.
Poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 335 din Codul Penal.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii