Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:52 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă 02.03.2016

ro

02 Mar, 2016 10:27 567 Marime text
Autoturism BMW cu certificat de înmatriculare fals, descoperit la Negru Vodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă a Sectorului P.F. Negru Vodă un cetăţean român care conducea un autoturism înmatriculat în R. Bulgaria pentru care a prezentat la control un certificat de înmatriculare fals.
 
În data de 01.03.2016, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Negru Vodă au identificat, în zona de competenţă, un cetăţean român, M.N., în vârstă de 29 de ani, care conducea un autoturism marca BMW înmatriculat în R. Bulgaria pentru care a prezentat la control un certificat de înmatriculare fals.
Bărbatul în cauză, domiciliat în judeţul Constanţa, a declarat că a achiziţionat autoturismul în urma unui anunţ pe internet, de la un cetăţean român, în schimbul sumei de 650 de euro, fără a cunoaşte faptul că documentul în cauză este fals.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320 şi art. 323 din Codul Penal.
 
280 litri de motorină confiscaţi la Băneasa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă a Sectorului P.F. Băneasa un cetăţean român care transporta, cu un autoturism, cantitatea de 280  litri produs petrolier fără documente justificative.
 
 În data de 01.03.2016, în jurul orei 17.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Băneasa au oprit în trafic, în zona de competenţă, un autoturism marca Opel Vectra, înmatriculat în R. Bulgaria, condus de cetăţeanul român A.B., în vârstă de 20 de ani.
În urma controlului, în autoturism a fost găsită cantitatea de 280 litri de produs petrolier cu miros specific de motorină, pentru care conducătorul auto, domiciliat în judeţul Constanţa, nu a putut prezenta documente justificative de provenienţă.
La cercetări, tânărul a declarat că a achiziţionat motorina de la o persoană necunoscută.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cei 280 de litri de produs petrolier, cu o valoare de aproximativ 840 lei, conform procedurilor legale şi au aplicat o sancţiune contravenţională de 500 lei conform art. 1, lit e din Legea 12/1990 republicată.
 
Material lemnos sustras dintr-o cherhana la Sulina
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă a Grupului de Nave Sulina doi cetăţeni români care sustrăseseră 1,27 metri cubi de material lemnos dintr-o cherhana dezafectată.
 
În data de 01.03.2016, în jurul orei 11.30, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Sulina aflaţi în misiune în zona de competenţă au observat două persoane de sex masculin care încărcau un atelaj hipo cu material lemnos.
În urma verificărilor, a rezultat faptul că cei doi bărbaţi, cetăţenii români C.D., de 42 ani şi M.C., de 32 de ani, domiciliaţi în judeţul Tulcea, au sustras din incinta unei cherhanale de pe raza oraşului Sulina, cantitatea de 1,27 metri cubi material lemnos (scânduri).
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 228, alin. 1 din Cod Penal.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii