Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coasta 21.03.2016

ro

21 Mar, 2016 13:18 1914 Marime text
Peste 100 de kilograme de peşte şi 2.460 metri plasă tip setcă, confiscate pe lacul Puiuleţ de poliţiştii de frontieră tulceni
                   
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat pe lacul Puiuleţ doi cetăţeni români care pescuiseră în mod ilegal 118 de kilograme de peşte din specii diferite, cu plase tip setcă în lungime totală de 2.460 metri.
 
În data de 19.03.2016, în jurul orei 08:40, poliţişti de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina – Garda de Coastă au desfăşurat o acţiune specifică, pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, pe lacul Puiuleţ, în urma căreia identificat o ambarcaţiune cu motor în care se aflau cetăţenii români S.B. şi S.A., în vârstă de 21 de ani, respectiv 20 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea.

În urma verificării ambarcaţiunii a fost descoperită cantitatea de 118 kilograme de peşte din specii diverse, în valoare de aproximativ 520 lei, dar şi 28 de setci tip ava din fir textil, în lungime totală de 2.460 metri, pentru care bărbaţii în cauză nu deţineau documente justificative.

Cei doi bărbaţi au declarat ca niciunul dintre ei nu este autorizat să desfăşoare activitatea de pescuit comercial, fapt confirmat la cercetări.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de peşte, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, precum şi tip setcă, iar în cauză efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de ,,pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 64, lit.a din O.U.G. 23/2008.
 
Autoturism Mercedes cu ITP fals, descoperit la Cernavodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă a Sectorului P.F. Cernavodă un cetăţean român care conducea un autoturism înmatriculat în R. Bulgaria pentru care a prezentat la control un talon privind inspecţia tehnică periodică fals.
 
În data de 20.03.2016, în jurul orei 17.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Cernavodă au identificat, în zona de competenţă, un cetăţean român, U.E., în vârstă de 49 de ani, care conducea un autoturism marca Mercedes înmatriculat în R. Bulgaria pentru care a prezentat la control un talon privind inspecţia tehnică periodică fals.
Şoferul în cauză a declarat că nu cunoaşte faptul că documentul este fals.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323 din Codul Penal.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii