Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:00 25 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă - 25.01.2016

ro

25 Jan, 2016 10:45 864 Marime text
Un marinar cu document fals, depistat în Portul Constanţa Sud Agigea

* Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat, în P.T.F. Constanţa Sud Agigea, un cetăţean sirian, membru al echipajului unei nave sub pavilion Sierra Leone, care a prezentat la controlul de frontieră un carnet fals de marinar.
* Cetăţeanului sirian nu i s-a permis intrarea în ţară, iar armatorul navei a fost sancţionat contravenţional cu suma de 8.000 lei.
 
În data de 23.01.2016, în jurul orei 09.00, în urma controlului de frontieră efectuat la P.T.F. Constanţa Sud Agigea asupra unei nave sub pavilion Sierra Leone, sosită din direcţia R. Bulgaria, şi asupra membrilor echipajului, a fost descoperit un carnet de marinar care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic.
În urma verificărilor s-a stabilit faptul că documentul este fals si aparţine unui cetăţean sirian, în vârstă de 26 de ani, care este încadrat în lista de echipaj pe funcţia de marinar.
Bărbatul în cauză a declarat că a achiziţionat carnetul de marinar din Egipt, de la o persoană necunoscută, în schimbul sumei de 300 de dolari USD.
Cetăţeanului sirian nu i s-a permis intrarea în ţară iar carnetul de marinar, ce purta însemnele statului Panama, a fost ridicat în vederea expertizării. În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323 din Codul Penal.
De asemenea, armatorul navei, reprezentat de comandantul navei, un cetăţean sirian, în vârstă de 41 de ani, a fost sancţionat contravenţional cu suma de 8.000 de lei pentru încălcarea prevederilor art. 7, alin. 1 şi art. 134, pct. 1 coroborat cu art. 135, lit. d din O.U.G. 194/2002 republicată şi modificată de Legea 157/2011.
 
Conducea ilegal o ambarcaţiune cu motor
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă a Sectorului P.F. Sulina un cetăţean român care conducea o ambarcaţiune cu motor fără a îndeplini condiţiile legale.
 
În data de 22.01.2016, în jurul orei 16.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sulina, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe canalul Sulina, l-a depistat pe cetăţeanul român C.A. în vârstă de 27 de ani, în timp ce se deplasa cu o ambarcaţiune tip Laguna 480, propulsată de un motor ataşabil marca Tohatsu de 30 Cp.
În urma verificărilor, s-a constatat  că ambarcaţiunea, prevăzută cu motor de 22,37 kw (30 Cp), este neînmatriculată, iar pe motorul model Tohatsu 30 Cp nu există nicio serie de identificare.
Bărbatul în cauză nu a putut face dovada că motorul îi aparţine, însă a declarat că l-a primit de la o persoană domiciliată pe raza judeţului Tulcea.
În cauză, poliţiştii de frontieră tulceni au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de ,,punerea în exploatare sau navigaţie a unei nave neînregistrate” şi ,,primirea, dobândirea, transformarea ori înlesnirea valorificării unui bun de către o persoană care fie a prevăzut, fie a cunoscut din împrejurările concrete că acesta provine din săvârşire unei fapte penale, chiar fără a cunoaşte natura acesteia”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 28, pct. 1 din Legea 191/2003, respectiv art. 270, alin. 1 din Codul Penal.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii