Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:13 20 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coasta - 03.02.2016

ro

03 Feb, 2016 10:21 759 Marime text
Pescari din Pardina, aflaţi în dificultate pe Dunăre, salvaţi de poliţiştii de frontieră tulceni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit pe braţul Chilia pentru salvarea a doi pescari din judeţul Tulcea, aflaţi într-o barcă tip lotcă, în pericol de scufundare, după ce lovise un buştean.
 
În data de 02.02.2016, în jurul orei 14.55, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Sectorul P.F. Pardina, aflaţi în misiune pe braţul Chilia al fluviului Dunărea, au observat, în dreptul kilometrului fluvial 79, o barcă pescărească tip lotcă, în care se aflau două persoane care solicitau ajutor.
Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit cu ambarcaţiunea MAI 4059 tip ARI Harpoon, reuşind să ajungă la cei doi bărbaţi aflaţi în barca înclinată periculos în zona pupa, fiind aproape de scufundare.
Poliţiştii de frontieră au remorcat ambarcaţiunea cu cei doi pescari care au ajuns teferi la mal fără a avea nevoie de îngrijiri medicale.
Din declaraţiile cetăţenilor români, cu vârste de 20 şi 27 ani, domiciliaţi în judeţul Tulcea, a reieşit faptul că aceştia au lovit cu barca un buştean aflat pe Dunăre, care le înclinase periculos barca.
Cei doi le-au mulţumit poliţiştilor de frontieră pentru intervenţia promptă.
 
Ţigări de contrabandă, parfum şi încălţăminte sport contrafăcută confiscate în P.T.F. Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Vama Veche - Garda de Coastă au depistat un cetăţean român şi unul turc care intenţionau să introducă ilegal în ţară 101 flacoane cu parfum, 240 de pachete cu ţigarete de contrabandă şi 40 de perechi de încălţăminte sport susceptibilă a fi contrafăcută, valoarea totală a produselor fiind de aproximativ 7.000 lei.
 
• În data de 03.02.2016, în jurul orei 00.45, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român G.M., în vârstă de 57 de ani, domiciliat în municipiul Tulcea, care călătorea cu un autocar ce efectuează curse pe ruta Turcia - România.
În urma controlului amănunţit, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în compartimentul aflat lângă roata stânga faţă a autocarului, mai multe pungi din plastic care conţineau 101 flacoane cu parfum de diferite gramaje şi mărci.
Bărbatul în cauză a declarat că produsele cosmetice îi aparţin şi le-a achiziţionat din Istanbul cu suma de 250 dolari USD fără a putea să prezinte documente justificative.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării parfumurile, evaluate la 1.435 lei, dacă ar fi originale, întocmind în cauză lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
• Totodată, în acelaşi autocar, au fost descoperite 240 de pachete cu ţigarete netimbrate marca „Ashima”, care erau ascunse în spaţiul destinat bagajelor de mână, care aparţineau conducătorului autocarului, cetăţeanul turc S.H., în vârstă de 60 de ani.
De asemenea, în bagajele personale ale conducătorului auto au fost descoperite 40 de perechi de încălţăminte sport, ce purtau semne distinctive ale unei mărci cunoscute care erau susceptibile a fi contrafăcute.
Şoferul turc a declarat că a achiziţionat ţigaretele şi încălţămintea sport dintr-un bazar din Istanbul fără a putea prezenta documente justificative.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de ţigarete evaluată la 2.400 lei şi încălţămintea sport, în valoare de aproximativ 3.200 lei, urmând să facă cercetări sub aspectul săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3  din Legea 86/2006 privind Codul Vamal, respectiv „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii