Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:22 16 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă - 11.02.2016

ro

11 Feb, 2016 11:04 683 Marime text
Un tânăr de 21 ani fără permis de conducere, depistat la volanul unui autoturism
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă a Sectorului P.F. Cernavodă un cetăţean român fără permis de conducere, aflat în trafic la volanul unui autoturism înmatriculat în Italia.
 
În data de 10.02.2016, în jurul orei 06.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Cernavodă au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Saab înmatriculat în Italia, condus de cetăţeanul român N.V., în vârstă de 21 de ani.
În urma controlului, a rezultat faptul că bărbatul aflat la volan, domiciliat în judeţul Constanţa, nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.
Poliţiştii de frontieră constănţeni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu deţine permis de conducere”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 335, alin. 1 din Cod Penal.
 
Un bărbat care conducea o ambarcaţiune fără a avea brevet de conducere, depistat pe lacul Razelm
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă a Sectorului P.F. Tulcea un cetăţean român care conducea o ambarcaţiune cu motor neînregistrată şi fără a deţine brevet de conducere.
 
În data de 10.02.2016, în jurul orei 07.30, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Tulcea, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe lacul Razelm, a oprit pentru control o ambarcaţiune tip lotcă cu motor, condusă de cetăţeanul român B.A., în vârstă de 22 de ani, domiciliat în judeţul Tulcea.
În urma verificărilor s-a constatat faptul că ambarcaţiunea este neînmatriculată, iar bărbatul nu deţine atestat pentru a o conduce.
Persoana în cauză a declarat că a împrumutat ambarcaţiunea de la un pescar din zonă fără a cunoaşte faptul că aceasta nu este înmatriculată.
În cauză, poliţiştii de frontieră tulceni au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de ,,punerea în exploatare sau navigaţie a unei nave sau ambarcaţiuni neînregistrate” şi ,,conducerea unei nave sau ambarcaţiuni de către o persoană ce nu deţine brevet sau certificat de capacitate corespunzător”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 28, alin.1 şi art. 2, alin 1 din Legea 191/2003.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii