Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coastă - 03.03.2016

ro

03 Mar, 2016 11:03 1986 Marime text

Cinci bărbaţi care conduceau ambarcaţiuni fără a avea brevet de conducere, depistaţi pe Marea Neagră
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat pe Marea Neagră, în zona de competenţă a Grupului de Nave Constanţa, cinci cetăţeni români care conduceau ambarcaţiuni pescăreşti fără a deţine brevet sau certificat de capacitate corespunzător.
Totodată, la nivelul Grupului de Nave Mangalia, în urma unei acţiuni de patrulare pe Marea Neagră, au fost descoperite abandonate 75 de unelte de pescuit industrial.
 
  • În data de 02.03.2016, în jurul orei 09.00, la nivelul Grupului de Nave Constanţa a fost declanşată, în zona de competenţă, o acţiune complexă de verificare a unor ambarcaţiuni pescăreşti ce desfăşoară activităţi de pescuit pe Marea Neagră.
Astfel, la aproximativ 1,5 mile marine travers de zona Pescărie – Tăbăcărie au fost interceptate şi verificate cinci ambarcaţiuni tip lotcă, cu motor, în care se aflau 10 persoane de sex masculin.
Cei cinci conducători de ambarcaţiune, cu vârste cuprinse între 37 şi 62 de ani, domiciliaţi în municipiul Constanţa, au declarat poliţiştilor de frontieră că nu deţin atestate sau brevete de conducere şi nici nu au urmat vreodată cursuri de pregătire în acest sens.
În toate cazurile, poliţiştii de frontieră constănţeni au întocmit lucrări penale pentru săvârşirea infracţiunii de ,,conducerea unei nave sau ambarcaţiuni de către o persoană ce nu deţine brevet sau certificat de capacitate corespunzător”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 2, alin 1 din Legea 191/2003.
 
  • În aceeaşi zi, în jurul orei 14.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia a efectuat o misiune pe Marea Neagră cu o ambarcaţiune din dotare, în urma căreia au descoperit, travers de localitatea 2 Mai din judeţul Constanţa, o baliză improvizată nesemnalizată de care erau ancorate 75 de unelte de pescuit industrial.
       Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării dispozitivele de pescuit industrial, evaluate la aproximativ 1.500 de lei, prilej cu care au eliberat mediului natural aproximativ trei kilograme de peşte proaspăt din specia guvid.
        În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,pescuit cu alte unelte sau scule neautorizate”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Infracţiuni la regimul rutier constatate de poliţiştii de frontieră tulceni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în zona de competenţă a judeţului Tulcea, un cetăţean român care conducea un autoturism desi avea permisul de conducere suspendat si altul care se afla la volanul unui autoturism care aveau numerele de înmatriculare provizorii expirate.
 
  • În data de 02.03.2016, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Pardina au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Volkswagen Polo, condus de cetăţeanul român S.V., în vârstă de 70 de ani, domiciliat în judeţul Neamţ.
În urma controlului, a rezultat faptul că numerele de înmatriculare provizorii emise de autorităţile din Tulcea sunt expirate.
 
  • În aceeaşi zi, în jurul orei 10.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Chilia l-au depistat pe cetăţeanul român N.D., de 38 de ani, care conducea un autoturism marca Dacia Logan, deşi avea permisul de conducere suspendat.
 
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat”, respectiv „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendat dreptul de a conduce”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 334, alin 1 şi art. 335, alin. 2 din Cod Penal.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii