Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:30 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă - 01.02.2016

ro

01 Feb, 2016 10:49 788 Marime text
Poliţiştii de frontieră au utilizat armamentul din dotare pentru reţinerea a doi barbati care transportau peste jumatate de tona de motorină fara documente
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă a S.P.F. Băneasa doi cetăţeni români care transportau, cu o autoutilitară, cantitatea de 580  litri produs petrolier fără documente justificative.
Pentru reţinerea celor două persoane, poliţiştii de frontieră au executat un foc de avertisment în plan vertical cu armamentul din dotare.
 
 În data de 31.01.2016, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Băneasa, acţionând în baza unei informaţii, au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri în trafic, în zona de competenţă, o autoutilitară marca Ford Transit, înmatriculată în Constanţa, în care se aflau două persoane de sex masculin.
Conducătorul auto nu a oprit la semnalul poliţiştilor de frontieră, fapt pentru care aceştia au executat un foc de avertisment în plan vertical cu armamentul din dotare, cu respectarea condiţiilor legale.
Conducatorul auto s-a supus somatiei legale si a oprit, ocazie cu care s-a stabilit ca, in maşina se aflau cetăţenii români C.L., în vârstă de 30 de ani şi R.V., de 31 de ani, ambii domiciliaţi în judeţul Constanţa.
În urma controlului, în autovehicul a fost găsită cantitatea de 580 litri de produs petrolier cu miros specific de motorină, depozitată în 29 de bidoane din plastic, pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente justificative de provenienţă.
La cercetări, cei doi bărbaţi au declarat că au achiziţionat motorina de la o persoană de pe raza judeţului Constanţa, în vederea revalorificării.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cei 580 de litri de produs petrolier, cu o valoare de aproximativ 1.450 lei, conform procedurilor legale şi existând suspiciuni în privinţa provenienţei au întocmit în cauză lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 1 şi 3 din Codul Penal.
 
Cetăţean român cu permisul de conducere anulat, descoperit în Portul Constanţa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în Portul Constanţa un cetăţean român, aflat la volanul unui autoturism, deşi avea permisul de conducere anulat.
 
În data de 31.01.2016, în jurul orei 16.40, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Constanţa au oprit pentru control, în zona porţii de acces numărul 6 în Portul Constanţa, un autoturism marca Daewoo Matiz înmatriculat în Constanţa, condus de cetăţeanul român T.R., în vârstă de 54 de ani.
În urma controlului, a rezultat faptul că bărbatul aflat la volan, domiciliat în municipiul Constanţa, are permisul de conducere anulat din anul 2009.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu mai deţine acest drept”, faptă prevăzută şi sanccţionată de art. 335, alin. 2 din Cod Penal.
 
Autoturism Opel cu certificat I.T.P. fals, descoperit în zona Negru Vodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă a S.P.F. Negru Vodă un cetăţean român care conducea un autoturism înmatriculat în R. Bulgaria pentru care a prezentat la control un certificat tip I.T.P. fals.
În data de 29.01.2016, în jurul orei 07.30, poliţiştii de frotnieră din cadrul S.P.F. Negru Vodă au identificat în zona de competenţă un cetăţean român, A.V., în vârstă de 38 de ani, care conducea un autoturism marca Opel Vectra înmatriculat în R. Bulgaria pentru care a prezentat la control un certificat tip I.T.P. fals.
Bărbatul în cauză, domiciliat în judeţul Constanţa, a declarat că a achiziţionat autoturismul de la un cetăţean român fără a cunoaşte faptul că documentul în cauză este fals.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320 şi art. 323 din Codul Penal.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii