Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:49 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suspecţi de braconaj piscicol, prinşi în flagrant în Delta Dunării

ro

02 Sep, 2012 20:59 1632 Marime text

Poliţiştii Serviciului Poliţiei Delta Dunării au acţionat în zona Complexului lagunar Razelm-Sinoe, judeţul Constanţa. Trei suspecţi, care pescuiau ilegal cu o ambarcaţiune cu motor, s-au ales cu dosar penal după ce au fost urmăriţi pe apă, de poliţişti, iar altul a fost prins în flagrant cu peste 60 kg de peşte capturat.

La data de 31 august a.c., poliţiştii Serviciului Poliţiei Delta Dunării din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au acţionat pe apă, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, în zona Complexului lagunar Razelm-Sinoe.  Poliţiştii au constatat 2 infracţiuni prevăzute de normele legale privind pescuitul şi acvacultura, fapte de săvârşirea cărora sunt suspectate 4 persoane. Totodată, au ridicat în vederea confiscării 197 kg peşte proaspăt de diferite specii, 2 ambarcaţiuni, 2 motoare ambarcaţiune, plase de pescuit în lungime de 1.100 metri şi un năvod.


Poliţiştii au efectuat un control în zona limitrofă canalului Straja. Aici au fost identificate trei persoane, cu vârste între 19 şi 34 de ani, care, cu o ambarcaţiune tip papuc cu motor şi setci din plasă monofilament, au capturat peşte din specia şalău.

Ambarcaţiunea a fost urmărită pe canalul Straja. Poliţiştii au somat persoanele să oprească, însă aceştia au întors ambarcaţiunea şi au început să se deplaseze înspre lacul Razelm, încercând astfel să fugă.

Poliţiştii au tras mai multe focuri de armă de avertisment în plan vertical şi în motor, reuşind, după o urmărire pe aproximativ 4-5 km, să-i oprească pe suspecţi.

Celor în cauză li s-a întocmit dosar penal în conformitate cu O.U.G. nr. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea nr.317/2009.

Ambarcaţiunea tip papuc cu motor, plasele monofilament şi cantitatea de peşte capturată de cei în cauză au fost ridicate în vederea confiscării.

A fost identificat un bărbat de 34 ani, din comuna Sarichioi, judeţul Tulcea, în timp ce pescuia pe Lacul Razelm, cu o ambarcaţiune tip lotcă, din lemn, cu motor, folosind 5 plase monofilament. În plase se afla capturată cantitatea de 62 kg peşte, de diferite specii.



Totodată, în ambarcaţiune a mai fost descoperit un năvod cu lungimea de 80 metri.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal în conformitate cu O.U.G. nr. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea nr.317/2009, iar ambarcaţiunea cu motor, plasele monofilament şi cantitatea de peşte au fost ridicate în vederea confiscării.

Activităţile specifice vor continua şi în perioada următoare.

 http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/145201-Comunicat-de-pres-IGPR-Serviciul-Poliiei-Delta-Dunrii.html

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii