Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:37 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Acțiune de protest la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța (FOTO+VIDEO)

ro

03 Apr, 2024 12:15 951 Marime text






 
  • Astăzi, 3 aprilie 2024, personalul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța au intrat în acțiune de protest.

Astăzi, 3 aprilie 2024, la orele 12.00, personalul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța intră în grevă de avertisment. Greva începută la ora 12.00 va dura până la 13.00.

Motivul invocat de aceștia este de a obține indexarea veniturilor salariale cu inflația.
 

„Greva de acum este continuarea grevei de avertisment începută anul trecut, iar aceasta vrea să atragă atenția guvernanților deoarece deciziile pe care le-au luat,ordonanța care a crescut salariile nu sunt echitabile. Nu sunt luate în calcul sporurile de tură, de sâmbătă și duminică, pentru personalul care lucrează în mod continuu, iar pentru medici au contractul de gărzi la nivelul anului 2018. Puterea de cumpărare a crescut foarte mult, iar personalul Tesa , infirmiere, sunt la salariul aproape spre minim. Salariul ar trebui să crească cu 35% astfel încât să acopere inflația. Sperăm la ajungem la masa negocierilor”, spune Mihaela Ianuș, președinta Sindicatului Solidaritatea Sanitară din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

 




 
Citește și
Avertizare de grevă la Poșta Română. Sindicatul anunță acțiuni pe 1 aprilie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii