Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:58 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rusia ar putea ataca România și alte țări din Europa

ro

04 Jan, 2024 15:08 904 Marime text
Sursa foto: Pixabay


 
  • Surse din serviciile de informații europene, citate de cotidianul german BILD, sugerează că Rusia ar putea lansa un atac asupra Europei în timpul iernii 2024-2025, în funcție de alegerile prezidențiale din SUA din acest an, potrivit știripesurse.ro.

Un avertisment vine și din partea premierului polonez Donald Tusk, care spune că Rusia poate ataca Europa în câțiva ani dacă țările din Uniunea Europeană nu trag concluzii din restructurarea economiei ruse pe linii militare și nu își întăresc capacitățile industriei de apărare.

Informațiile europene sugerează că Rusia ar putea lansa un atac asupra Europei în timpul iernii 2024-2025, dacă Statele Unite se trezesc „fără un lider” în urma alegerilor prezidențiale din SUA din 2024, a informat tabloidul german Bild, citând surse din serviciile de informații europene, potrivit The Kyiv Independent.

Acestea susțin că o potențială lovitură rusă asupra Europei ar putea avea loc în perioada de tranziție prezidențială, în condițiile în care președintele Joe Biden nu va fi reales.
Această perioadă de tranziție se întinde pe trei luni, de la alegerile prezidențiale americane din noiembrie 2024 până la inaugurarea ulterioară în ianuarie 2025.

Potrivit sursei de informații, Rusia ar putea urmări să lanseze un atac asupra Europei în această tranziție, mai ales dacă principalul candidat republican, fostul președinte Donald Trump, va fi reales.

Pe parcursul campaniei sale pentru președinție, fostul președinte Donald Trump a criticat în mod repetat nivelul ajutorului pe care administrația președintelui Joe Biden îl oferă Kievului. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat anterior că rezultatul viitoarelor alegeri prezidențiale din SUA din 2024 poate influența „foarte puternic” cursul războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Citește și
Rusia intenţionează să cumpere rachete balistice cu rază scurtă de acţiune din Iran
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii