Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Cu o arhitectură modernă, uşor accesibile“ Tot mai mulţi constănţeni doresc ca în oraş să fie montate pasarele pietonale

ro

29 May, 2017 00:00 3741 Marime text
Pe raza municipiului Constanţa există mai multe zone periculoase unde pietonii au fost implicaţi în diverse evenimente rutiere.
 
În acest context şi ţinând cont de creşterea numărului de automobile, dar şi de oportunitatea fluidizării traficului rutier, ZIUA de Constanţa a lansat sondajul de opinie cu întrebarea: 
 
La sondajul lansat de ZIUA de Constanţa - „Vreţi ca în municipiul Constanţa să fie montate pasarele pietonale?“ au participat 1.279 de respodenţi. Dintre aceştia, 82% au răspuns afirmativ, în timp ce 18% au votat împotrivă.
 
Mai mult, respondenţii ne-au împărtăşit şi opiniile lor.
„Ar fi necesară o pasarelă peste Şoseaua Mangaliei, în zona Doraly. Şi mai utilă ar fi o cameră care să filmeze toate persoanele care, în loc să oprească când eşti pe trecere, calcă pe acceleraţie şi trec la un metru de tine“, crede Andrei.
„Pasaje pietonale subterane și reintroducerea transportului în comun electric (tramvaie și troleibuze)“, ne-a scris Mădălin.
„Ar fi utile, dar cine are fonduri pentru aşa ceva? Abia sunt în stare să repare podul de la Butelii! Mai bine să asfalteze străzile...“, a comentat Florescu.
„Nu, vrem metrou“, a spus Lazaridi.

„Constanţa ar avea nevoie de trotuare în primul rând“, a subliniat Capitan val virtej.
„Pasarelele trebuie să fie suficient de late, nu ca cele din Mamaia, să fie prevazute cu scări rulante şi lifturi pentru toata lumea, nu doar pentru persoanele cu dizabilităţi şi nu cu rampe de acces cum sunt la toate instituţiile publice, pare că urci Everestul în căruţ cu rotile“, susţine un respondent.
„Treceri subterane mai bine, aşa am văzut şi în Oradea... destul de multe erau“, menţionează Liviu.
„Da, cu o arhitectură modernă, uşor accesibile (panta lină, eventual scara rulantă pentru cei cu dizabilităţi), protejate contra intemperiilor“ este de părere Călin.
„Obligatoriu între Poarta 6 şi zona Doraly. Încă una în zona Doraly, zona Far, Gară, Pod Butelii, City Mall, Delfinariu. În aceste zone este şi spaţiu pentru a se construi aceste pasarele şi toate să aibă şi trecere pentru biciclete sau cărucioare!“, susţine Mircea.

„Vrem parcări şi verdeaţă ca în Europa civilizată“

„Ar fi o treabă care era necesară de multă vreme. Dar cine să o facă? Ar ajuta pe toată lumea, şi pietoni, şi conducători auto. De asemenea, este imperios necesar să se facă mai multe parcări, care au fost promise în campanie, dar abandonate după luarea ciolanului. Făgădău a promis parcări subterane la Sala Sporturilor, dar a uitat. Să înceteze cu distrugerea parcurilor şi aprobările pentru benzinării. Vrem parcări şi verdeaţă ca în Europa civilizată“, a declarat Ion.
„Nici vorbă. În ce oraş din ţara asta aţi mai văzut pasarele pietonale în oraş? Ele se fac pe drumuri naţionale intens circulate, nu în buricul târgului. Ar fi nevoie în schimb de treceri de pietoni mai bine semnalizate, cum sunt cele de la Delfinariu“, ne-a scris cineva care a semnat cu No name.
„Ma gândesc că poate ar fi mai eficiente pasajele subterane. Motive: ar oferi oraşului un aspect mai aerisit; ar oferi posibilitatea unui trafic mai mare al pietonilor/biciclistilor; ar oferi posibilitatea creării unor spaţii comerciale suplimentare, inclusiv mult căutatele toalete publice...“, a precizat George.
„Da. Mai ales în zone aglomerate rău, precum Cora Bratianu sau zone cu acces dificil ca zona Poarta 6 spre Km 5“, a comentat Ionuţ. „Este o idee bună să se monteze pasarele, dar să aiba un aer modern. Să nu fie clasice, ca cele vechi“, a punctat Ilie.

„Vreau ca centrul Constanţei să arate decent“

„Nu înţeleg de ce ne cer nouă părerea, pentru că oricum ei fac ce vor. Ca dovadă este ritmul haotic de construcţie din Mamaia şi aprobările care se dau pentru fel şi fel de clădiri“, susţine Victor Matei.
„Ţara arde şi baba se piaptănă! Au făcut intersecţia de la City Mall de toată jena. Străzile sunt jalnice şi trotuare lipsă. Altă investiţie este trotuarul din pavele de pe strada Pandurului în Km 5“, susţine Severin Ezel.
„Vreau ca centrul Constanţei să arate decent, să dispara câinii vagabonzi şi gunoaiele! Pasarele pentru ce? Avem autostrăzi? Sau trebuie să cheltuim banul public pe niste monstruozităţi?“, ne-a scris Alina S. „Mai degrabă ar trebui găsite metode de a încetini traficul în zona trecerilor de pietoni. Ar fi mai ieftine şi mai comode pentru oamenii ăia pe care îi puneţi să ocolească pe cine ştie unde şi să mai urce nişte scări“, a comentat Banu Liviu.
„Nu! Nu suntem de acord. Vrem drone şi aparate individuale de zbor, dotate cu aer condiţionat, duş şi autorizaţie de survol permanentă, cu scutire de impozite şi taxe şi cu includerea acestora în programul Prima Dronă cu achiziţie în rate, fară dobândă...“, a transmis Mircea Brobonea.
„Vrem trotuarele asfaltate şi pe care să circule oamenii, să nu fie parcate maşini. Vrem spaţii verzi întreţinute, vrem promenada dintre biserica Greaca şi Blocul rotund (Esplanada) refacută, vrem Cazinoul reparat, vrem o Constanţa fără câini, fâră mizerie pe străzi şi cu treceri de pietoni accesibile pentru toată lumea, bătrâni, persoane cu dizabilităţi, persoane cu copii în braţe. Vrem un oraş civilizat din toate punctele de vedere. Pasarelele nu ne sunt necesare“, a transmis Liliana Hudiţeanu.
„Ce pasarele... că bătrânii tot pe unde îi taie capul vor trece strada. Faceţi pasaje subterane la intrarea în mall uri. La City Mall, Cora Brătianu. Banii ştie să îi ia primăria... să îi ajute cu ceva pe oameni“, crede Parvu Florian-Ionuţ.
„Ar fi foarte urât. Ar strica faţa oraşului. Eventual pasaje subterane“, a scris Octavian Tobias.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii