Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:06 16 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune a polițiștilor rutieri din Constanța. Iată ce au constatat aceștia

ro

29 Apr, 2024 16:28 851 Marime text
Sursă foto: IPJ Constanța
 
  • Acțiunea s-a desfășurat pe principalele artere de circulație și a fost coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Poliției Române.
 
În perioada 28 - 29 aprilie 2024, polițiștii Serviciului de Siguranță Rutieră și ai formațiunilor rutiere au acționat, în județul Constanța, pentru asigurarea desfășurării unui trafic rutier în siguranță, prin prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
 
Acțiunea s-a desfășurat pe principalele artere de circulație și a fost coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Poliției Române.
 
În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate prin aplicația eDAC peste 600 de persoane și au fost verificate 588 de vehicule.
 
Au fost testați cu aparatul etilotest 402 conducători auto și 62 cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 192 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 71.000 de lei.
 
De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 18 permise de conducere, au fost retrase zece certificate de înmatriculare și două seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.
 
Totodată, au fost constatate trei infracțiuni la regimul circulației rutiere.
 
Astfel, la data de 28 aprilie 2024, în jurul orei 20.50, polițiști din cadrul Poliției Orașului Cernavodă au identificat un bărbat care a condus un autotuturism, pe strada Avram Iancu, sub influența băuturilor alcoolice și fiind implicat într-un accident rutier.
 
În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că vehicului condus de acesta ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de o femeie.
 
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, a încheiat sursa citată.
 
 
 
Citește și:
13 absolvenți ai Școlii de Agenți de Poliție ,,Vasile Lascăr” Câmpina, repartizați la IPJ Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii