Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rugbystul Cristi Boboc, de la Tomitanii Constanţa, în lotul României pentru meciurile din Rugby Europe Championship

ro

18 Feb, 2021 00:00 4324 Marime text
 
 
  • Cristi Boboc a fost convocat constant la ultimele acţiuni ale echipei naţionale.
  • În weekend-ul 6-7 martie, România va întâlni Rusia, la debutul în Rugby Europe Championship.
  • Lotul pe care l-aales staff-ul tehnic al reprezentatiei tricolore este un mix de experiență și tinerețe.
 
Staff-ul tehnic al echipei naţionale de rugby a României a stabilit un lot de 50 de jucători care vor evolua în noua ediţie a Rugby Europe Championship. Întrecerea din acest an va fi una atipică, desfăşurându-se pe durata întregului an, iar primul meci al Stejarilor a fost programat în weekend-ul 6-7 martie, cu Rusia, în deplasare.
 
Din grupul de 50 de rugbyşti (30 jucători de înaintare și 20 jucători de treisferturi) face parte şi un component al echipei Tomitanii (reprezentanta Constanţei în SuperLigă) - Cristi Boboc (linia a III-a). Acesta a fost convocat regulat în ultima perioadă sub tricolor. „Pentru 2021, sperăm în primul rând să trecem peste această perioadă critică cu pandemia şi să ne clasăm şi mai bine ca în sezonul trecut. Pe plan individual, îmi doresc să joc cât mai mult şi să am un parcurs cât mai bun. Pe fani îi rugăm să rămână alături de noi, iar în noul sezon îi aşteptăm în tribune, căci avem nevoie de ei”, menţiona Cristi Boboc, într-o declaraţie postată pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Rugby.
 
Meciul cu Rusia va fi primul al României după o pauză de un an, după ce, pe 7 martie 2020, tricolorii întâlneau acelaşi adversar.
 

Se află înaintea debutului

 
„Toți așteptăm cu nerăbdare competiția de calificare la Cupa Mondială din 2023, mai ales că mulți dintre jucătorii pe care îi avem, în special cei care evoluează în țară, nu au mai avut meciuri de mai mult de trei luni. Acum ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut luna viitoare, în care vom avea de jucat patru meciuri grele. Scenariul este oarecum asemănător cu cel din anii trecuți ai competiției, deoarece jucăm cu aceleași echipe în deplasare și cu Spania acasă. Este esențial să avem un debut bun pentru că rezultatele pe care le vom obține cu Rusia și Portugalia vor fi cruciale pentru obiectivul nostru de calificare la Cupa Mondială. Echipa pe care am ales-o este un mix de experiență și tinerețe, jucători precum Boboc, Strătilă, Alexe, Butnariu, Roșu, Bartoli, Iliută și Popoaia se află înaintea debutului în tricoul de Stejar. De asemenea, este foarte important ca în această campanie de calificare să avem jucătorii care evoluează în afara României. Toate cluburile trebuie felicitate pentru efortul lor de a le permite jucătorilor să vină să joace pentru echipa națională”, a declarat Andy Robinson, antrenorul României, potrivit site-ului oficial al FRR.
 
România va evolua în ediţia 2021 a Rugby Europe Championship după următorul program: cu Rusia în deplasare (în weekend-ul 6-7 martie), cu Portugalia în deplasare (13-14 martie), cu Spania acasă (20-21 martie), cu Georgia în deplasare (27-28 martie) şi cu Belgia / Olanda acasă (3-4 iulie).  

Sursa foto: Facebook (Rugby Romania)
 
Citeşte şi:
 
Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa au efectuat vizita medicală. Momentan, lotul de jucători e unul restrâns numeric
 
Tomitanii Constanţa
Cristi Boboc - „Pentru 2021, sperăm să trecem peste perioada cu pandemia şi să ne clasăm şi mai bine”

 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii