Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:59 25 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două fotbaliste constănțene, convocate la selecția pentru formarea primei tabere de pregătire pre-olimpice

ro

25 Aug, 2021 00:00 1385 Marime text
 

 
  • Prima acțiune de selecție a celor mai bune junioare din România se derulează în această perioadă, la Centrul Național de Fotbal Buftea.
  • La finalul trialului, cele mai bune 25 de junioare vor fi selectate pentru a participa la următoarele tabere de pregătire.
  • Acțiunea de la Buftea se desfășoară sub coordonarea antrenorului reprezentativei feminine U-19 a României, Ion Marin, alături de selecționerul Naționalei de senioare, Cristi Dulca, și de selecționerul de la U-17, Irina Giurgiu.
 
În această lună, Federația Română de Fotbal a lansat un nou proiect care-și propune dezvoltarea fotbalului feminin juvenil, prin crearea unor tabere de pregătire pre-olimpice, la care participă junioare Under-15.
 
Prima acțiune de selecție a celor mai bune junioare din România se derulează în această perioadă, la Centrul Național de Fotbal Buftea. La acest trial, au fost convocate 44 de fete (printre care și două ce reprezintă Farul Constanța), iar, la finalul acțiunii, pe 25 august, cele mai bune 25 de junioare vor fi selectate pentru a participa la următoarele tabere de pregătire. În același timp, pe acest nucleu se va baza formarea selecționatei feminine U-15 a României. Cele două fete de la Farul sunt Isabela Năstase (fundaș) și Alexandra Boboc (atacant).     
 
„În ultimii 4 ani, la nivelul echipelor naționale de junioare, România a înregistrat 4 calificări la turneele de elită, ultima fază dinaintea turneelor finale ale EURO. Aceste rezultate au demonstrat potențialul existent în această zonă, dar și pregătirea insuficientă pentru atingerea următorului nivel de performanță: calificarea la un turneu final. Totodată, au scos în evidență necesitatea implementării unui nou sistem de pregătire centralizată de la cea mai tânără generație (U15) până în momentul în care jucătoarele vor fi pregătite să facă pasul către prima reprezentativă. Analizând aceste aspecte, Federația Română de Fotbal își propune să contribuie la dezvoltarea unitară și continuă a noii generații de jucătoare“, se arată pe site-ul oficial al FRF.
 
Acțiunea de selecție de la Buftea se desfășoară sub coordonarea antrenorului reprezentativei feminine U-19 a României, Ion Marin, alături de selecționerul Naționalei de senioare, Cristi Dulca, și de selecționerul de la U-17, Irina Giurgiu. Din staff mai fac parte pentru această acțiune Mia Ganea (antrenoarea grupei U17 de la U Olimpia Cluj) și Nina Anca (antrenoarea grupei U15 de la FC Voluntari).

Sursa foto: Facebook (Selena SN Constanța)
 
PRECIZĂRI

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Fotbal feminin
România, victorie şi egal cu Macedonia de Nord. Adelina Voinescu, de la Selena SN Constanţa, printre tricolore

Ti-a placut articolul?

Comentarii